Θα προτιμούσε διπλωματική λύση, αλλά… Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις κρίνει πως το Ισραήλ έχει «δικαίωμα να αμυνθεί» έναντι της Χεζμπολά του Λιβάνου

FILE PHOTO: epa11510621 US Vice President Kamala Harris speaks during a campaign rally at Georgia State Convocation Center in Atlanta, Georgia, USA, 30 July 2024. EPA, EDWARD M. PIO RODA




Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις, έκρινε χθες Τρίτη πως το Ισραήλ έχει το «δικαίωμα να αμυνθεί» έναντι της Χεζμπολά, η οποία είναι «τρομοκρατική οργάνωση».

Ωστόσο «πρέπει να εργαστούμε για να υπάρξει διπλωματική λύση ώστε να τερματιστούν οι επιθέσεις», πρόσθεσε η κυρία Χάρις, μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, η οποία είχε στόχο κατά τον ισραηλινό στρατό κορυφαίο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα του λιβανικού κινήματος.

Το στέλεχος αυτό ευθυνόταν κατά το Ισραήλ για την επίθεση του Σαββάτου στο προσαρτημένο στο Ισραήλ τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν, όταν σκοτώθηκαν 12 παιδιά.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι ένας πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτος, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά τις πληροφορίες για το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, με στόχο έναν στρατιωτικό διοικητή της σιιτικής οργάνωσης.

Το πλήγμα αυτό χαρακτηρίστηκε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της, ο στενός σύμμαχος και υποστηρικτής της Χεζμπολάχ, καταδίκασε την «άνανδρη ισραηλινή επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε η πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: