Τέσσερις προσαγωγές για την φωτιά στον Υμηττό στην περιοχή των Γλυκών Νερών: Βρέθηκε πεσμένο drone – Ερευνάται αν αυτό προκάλεσε την πυρκαγιά [video]

To drone που είχαν στην κατοχή τους οι τέσσερις που οποίους προσήγαγε η ΕΛΑΣ για την φωτιά στον Υμηττό. Teaser via Glomex@MEGA TV




Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ‘Αμεσης Δράσης εντόπισαν τα 4 άτομα στη περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και αφού τους σταμάτησαν για έλεγχο προχώρησαν στην προσαγωγή τους.

Η ΕΛΑΣ έχει ενημερώσει σχετικά την Πυροσβεστική που θα αναλάβει την υπόθεση.

Και οι τέσσερις ύποπτοι έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας.

Ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δήλωσε στην «Καθημερινή» πως, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα σε φυλάκιο, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση drone βαρέος τύπου στους πρόποδες του Υμηττού.

Λίγο αργότερα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνα από ένα πεσμένο drone στην καμένη περιοχή.




Σύμφωνα με πληροφορίες, μια παρέα τεσσάρων ατόμων χειριζόταν ένα drone το οποίο- για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- έπεσε σε δασώδη έκταση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές.

Πρόκειται για ιδιώτες που πήγαν με βανάκι να πετάξουν το drone, κάνοντας δοκιμαστική πτήση. Μάλιστα, την ώρα που μετέβαιναν στο σημείο οι αστυνομικοί Βορειοανατολικής Αττικής, εντόπισαν αυτά τα τέσσερα άτομα που έφευγαν γρήγορα από την περιοχή.

Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους οδήγησαν στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως η φωτιά στα Γλυκά Νερά, σε λιγότερο από δύο ώρες, οριοθετήθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αφού στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτιά στον Υμηττό στην περιοχή των Γλυκών Νερών: Στάλθηκε 112, δεν υπάρχουν σπίτια σε κοντινή απόσταση – Στάλθηκαν 7 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: