Τα κρατικά μέσα της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να έχουν ισχυρή παρουσία στον ΟΗΕ και στην Ουάσιγκτον: Το ΚΥΠΕ και το ΑΠΕ έδειξαν ξανά το δρόμο και στα άλλα ΜΜΕ

Η δημοσιογράφος Γεωργία Γαραντζιώτη σε ανταπόκριση της στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, με την Εύα Αντωνοπούλου. Φωτογραφία από το κανάλι OPEN




Έκαναν διάνα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ) με την πρόσληψη της Ελληνίδας συναδέλφου, Γεωργίας Γαραντζιώτη ως ανταποκρίτριας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η Γεωργία είναι και η ανταποκρίτρια του ελληνικού καναλιού OPEN.

Με την παρουσία της άλλαξε το «παιγνίδι» καθώς είναι καθημερινά στην ενημέρωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υποβάλλοντας ερωτήσεις για την Κύπρο και την Ελλάδα. Και θυμίζει τις εποχές που ήταν ανταποκριτής του ΚΥΠΕ ο εμβληματικός και αναντικατάστατος Αποστόλης Ζουπανιώτης και του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πανίκος Παναγιώτου.

Εκτός των άλλων, η Γεωργία έσωσε κυριολεκτικά και την ύστατη στιγμή τα γραφεία του ΚΥΠΕ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς δικαιολογημένα ο ΟΗΕ είχε αποφασίσει να τα δώσει σε άλλους συναδέλφους, από τη στιγμή που η φυσική παρουσία ανταποκριτών των δύο πρακτορείων ήταν μηδενική.

Τα κυπριακά και τα ελληνικά κρατικά μέσα ΔΕΝ μπορούν να απουσιάζουν από τον ΟΗΕ, όπου παίζονται οι τύχες της Κύπρου, και ειδικά τώρα που η Ελλάδα έχει εκλεχθεί ως μη μόνιμο μέλοε του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.). Πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στην ενημέρωση και έξω από το Σ.Α., όπως κάνει η εξαιρετική συνάδελφος, όπως έκαναν για πολλά χρόνια ο Αποστόλης Ζουπανιώτης και ο Πανίκος Παναγιώτου.

Στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι πρέπει να είμαστε το δεξί χέρι της κυπριακής και της ελληνικής διπλωματίας. Τα συγχαρητήρια μου στο ΚΥΠΕ, και ειδικά στον Γιώργο Χριστοδουλίδη, που είχε λάβει την απόφαση πρόσληψης της συναδέλφου, όπως και στον διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπογραμμίζουμε ακόμα ότι η ΕΡΤ με την εξαιρετική Λένα Αργύρη και το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον ανερχόμενο Πέτρο Κασφίκη, έχουν ισχυρότατη παρουσία στην Ουάσιγκτον -και στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ- όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για όλες τις χώρες του κόσμου.

ΜΙΧ. ΙΓΝ., Hellas Journal

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Χαμός στην Washington Post, ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος: Δύσκολο το έργο του νέου γενικού διευθυντή, θα πρέπει να ανεβάσει και πάλι τον πήχη της ιστορικής εφημερίδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: