Στόχος μας ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον στην Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Όταν η οικονομία πάει καλά, μας επιτρέπει στοχευμένη κοινωνική πολιτική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται αριθμό επιχειρηματιών στο πλαίσιο του Διαλόγου με την Κυπριακή Επιχειρηματική Κοινότητα. pio.gov.cy




Ο στόχος της Κυβέρνησης συνοψίζεται σε ένα σταθερό και υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με μέλη της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «είμαστε όλοι εδώ, το Υπουργικό Συμβούλιο μαζί με το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ, τον Σύνδεσμο Τραπεζών και την ΠΟΒΕΚ, σε κάτι που είχα υποσχεθεί. Να θεσμοθετήσουμε ένα διάλογο μεταξύ μας, η Κυβέρνηση στο σύνολό της με εσάς».

«Σας αναγνωρίζουμε και σας προσεγγίζουμε ως τους πιο στενούς μας συνεργάτες», τόνισε, προσθέτοντας ότι η επιχειρηματική κοινότητα στον τόπο μας είναι πρωταγωνιστής «στην ανάπτυξη της οικονομίας διαχρονικά, αλλά και στην υλοποίηση του Οράματος 2035 να καταστήσουμε τη χώρα μας ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζει κάποιος, για να εργάζεται και να δραστηριοποιείται».

Αναφερόμενος στην οικονομία διαχρονικά, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το όραμα πρέπει να εφαρμόζεται, δεν πρέπει κάθε φορά που έχουμε αλλαγή Κυβέρνησης να αλλάζουμε το όραμά μας στην οικονομία, διότι αυτό είναι ένδειξη μη σοβαρότητας».

«Οι προκλήσεις που έχετε, και τις γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, είναι και δικές μας προκλήσεις και για να τις αντιμετωπίσουμε πρέπει να συνεργαστούμε», υπογράμμισε, αναφερόμενος στη γεωπολιτική αστάθεια, τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, τα όσα γίνονται στη γειτονιά μας, το κόστος της ενέργειας, και τις προκλήσεις της συνδεσιμότητας. «Οι προκλήσεις, στο τέλος της ημέρας, αν τις συνοψίσουμε, είναι κοινές», προσέθεσε.

«Σήμερα θέλω να σας ακούσω και να ακούσουμε συγκεκριμένα», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την επιθυμία για υλοποίηση όσων θα λεχθούν και θα συμφωνηθούν στη συνάντηση, τόσο από πλευράς της Κυβέρνησης όσο και από πλευράς της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Η οικονομία της χώρας, όταν πηγαίνει καλά, μας επιτρέπει και εμάς να έχουμε τη στοχευμένη κοινωνική πολιτική που έχουμε υποχρέωση να έχουμε έναντι των πολιτών του τόπου για να ανταποκρινόμαστε», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Ξέρω πολύ καλά, γνωρίζουμε και εγώ και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε χωρίς να έχουμε τη δική σας συνεργασία», σημείωσε.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα θεσμοθετημένο διάλογο, είναι η πρώτη μας συνάντηση που θα καταστεί θεσμός, θα αποφασίσουμε στο τέλος της μέρας το διάστημα που θα γίνεται αυτή η συνάντηση, έτσι ώστε να προχωρήσουμε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι κοινοί στόχοι, όπως είπε, «συνοψίζονται σε ένα σταθερό και υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, και να δώσουμε σε εσάς τα απαραίτητα εφόδια για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς, να ανταγωνιστείτε, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, της οικονομίας μας και να πάμε πιο μπροστά».

Από πλευράς Κυβέρνησης παρόντες στη συζήτηση ήταν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Γεωργίας, Εργασίας, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, Τουρισμού, Έρευνας, Ναυτιλίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΑΓΚ

Η Κομισιόν έλαβε το αίτημα της Κύπρου για επιχορηγήσεις 89,2 εκατ. ευρώ: Καλύπτει μεταρρυθμίσεις που στηρίζουν επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενισχύουν την παραγωγικότητα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: