Το Ισραήλ βομβάρδισε την Υεμένη: Αεροπορικά πλήγματα με νεκρούς και τραυματίες στο λιμάνι Χοντέιντα ως αντίποινα για την επίθεση στο Τελ Αβίβ

FILE PHOTO: Μαχητικό αεροσκάφος απογειώνεται από αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο πλαίσιο των πληγμάτων κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. EPA/MC3 KAITLIN WATT/US NAVY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήμερα τη Χοντέιντα, την πόλη λιμάνι στη δυτική Υεμένη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.

Δεν αναφέρθηκε απολογισμός θυμάτων.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη-λιμάνι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά από μια επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε ένα νεκρό. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Χούθι.

Με ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το πλήγμα. «Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Νεκροί 19 Κούρδοι αντάρτες σε συγκρούσεις με τον Τουρκικό στρατό σε Βόρεια Συρία και Ιράκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: