Στις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη της Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων: Μαζί με 11 στελέχη και ευρωβουλευτές αλλά όχι τον 96χρονο πατέρα της

epa11239440 Attendees listen to a video message from Marine Le Pen, leader of the Rassemblement National parliamentary group (France), during the event ‘Winds of Change – Towards a Europe of Cooperation’, organized by the Identity and Democracy Party in the presence of the leader of the League, at Roma Studios, in Rome, Italy, 23 March 2024. EPA, ANGELO CARCONI




Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Ζαν-Μαρί Λεπέν, 96 ετών, δεν επιτρέπει την παρουσία του στη δίκη για την υπόθεση των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών βοηθών RN, δήλωσε την Τετάρτη το δικαστήριο του Παρισιού.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι ο συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου δεν ήταν «σε κατάσταση» να παραστεί σε αυτή τη δίκη, αλλά η απόφαση θα επισημοποιηθεί κατά την έναρξη της ακροματικής διαδικασίας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εμπειρογνώμονες που διορίστηκαν από το δικαστήριο εξέτασαν τον Ζαν-Μαρί Λεπέν στο σπίτι του στις 19 Ιουνίου και κατεληξαν να καταγράψουν «μια βαθιά επιδείνωση» στη σωματική και ψυχολογική του κατάσταση, ανέφερε ο πρόεδρος του 11ου ποινικού τμήματος του δικαστηρίου.

Κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Η δίκη από την οποία θα «αποδράσει» ο Ζαν-Μαρί Λεπέν στοχεύει κυρίως την κόρη του Μαρίν, που κλήθηκε να εμφανιστεί μαζί με άλλα 26 άτομα και το RN, που αναφέρεται ως νομικό πρόσωπο, για να ρίξει φως στις υποψίες για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2004 και 2016. Οι κατηγορούμενοι διώκονται επειδή εφάρμοσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένα σύστημα αμοιβών από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για βοηθούς ευρωβουλευτών που δούλευαν στην πραγματικότητα για το κόμμα.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία πάντα αμφισβητούσε αυτούς τους ισχυρισμούς, στοχοποιείται για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων και συνενοχή. Μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων είναι ο δήμαρχος του Perpignan, Louis Aliot, το πρώην μέλος της Reconquête Nicolas Bay, που μόλις επανεξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο εκπρόσωπος του RN Julien Odoul.

Συνολικά πρέπει να κριθούν 11 άτομα που εξελέγησαν ευρωβουλευτές με λίστες του Εθνικού Μετώπου, άλλα 12 που ήταν κοινοβουλευτικοί βοηθοί τους και τέσσερις κομματικοί συνεργάτες.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

Εγραψε ιστορία αλλά δεν άντεξε: Μετά από επιστολές μίσους, απειλές και ρατσιστικές σφαίρες, εγκαταλείπει την Μπούντεσταγκ ο πρώτος αφρικανός βουλευτής της Γερμανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: