Στηρίζουμε την έρευνα Πανεπιστημίων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Κύπρου, λέει η Κασσιανίδου για την ανασκαφή στην Κοφίνου

File Photo: Η Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO




Το Υφυπουργείο Πολιτισμού στηρίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων

που έχουν στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η αρμόδια Υφυπουργός, Βασιλική Κασσιανίδου.

«Μια ιδιαίτερα ευχάριστη επίσκεψη είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω χθες στην ανασκαφή του Αθανάσιου Βιώνη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Κοφίνου όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ ξανά με παλιούς μου φοιτητές και συνεργάτες. Ο Θανάσης Βιώνης και η ομάδα του μας ξενάγησε στον χώρο της ανασκαφής και μας έδειξε τα νέα πολύ ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα», λέει η κ. Κασσιανίδου.

 


Ακόμη, σημειώνει ότι «το Υφυπουργείο Πολιτισμού μέσω του Τμήματος Αρχαιοτήτων συνεργάζεται στενά και στηρίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων τόσο στο πεδίο όσο και στο εργαστήριο που έχουν στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Κύπρου».

«Εύχομαι καλή συνέχεια στο πλούσιο αρχαιολογικό έργο της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου που αναμφίβολα αποτελεί το σημαντικότερο ερευνητικό κέντρο για κυπριακή αρχαιολογία στον κόσμο», καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το Προεδρικό Μέγαρο παίρνει ορθή θέση για τον αθλητή που θα κρατά την κυπριακή σημαία στο Παρίσι: Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς και οι υπόλοιποι συναθλητές του είναι η ίδια η Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: