Στην Αθήνα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ: Συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοιζέπ Μπορέλ, στην Αθήνα. Photo via X@NikosDendias




Με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, είχαν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μπορέλ – Γεραπετρίτη συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και κρίσιμα θέματα της ατζέντας, ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, Josep Borrell συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

“Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για:

– Την αντιμετώπιση περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων ασφαλείας,

– Τη δημιουργία Αμυντικού Βραχίονα της ΕΕ,

– Τη Στρατηγική Πυξίδα,

– Την Ευρωπαική Αμυντική Στρατηγική,

– Τις εν εξελίξει επιχειρήσεις/αποστολές της ΕΕ στον τομέα της ‘Αμυνας και Ασφάλειας”, έγραψε σχετικα στον προσωπικό λογαριασμό του στο ” Χ ” ο κ. Δένδιας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ ;

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: