«Στην Αμερική, λύνουμε τις διαφορές μας στην κάλπη, όχι με σφαίρες»: Μία πολύ συναισθητική ομιλία του Τζο Μπάιντεν προς τους πολίτες των ΗΠΑ: Η βία δεν είναι απάντηση! (video)

epa11479112 A monitor shows US President Joe Biden delivering a live address from the Oval Office, in the James Brady Press Briefing Room of the White House, in Washington, DC, USA, 14 July 2024. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε μια σπάνια ομιλία του στο Οβάλ Γραφείο την Κυριακή για να καταδικάσει την πολιτική βία.

Παρακάλεσε τους Αμερικανούς να μειώσουν τις αντιπαραθέσεις στο όλο και πιο τοξικό πολιτικό σύστημα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ένας πρώην πρόεδρος πυροβολήθηκε. Ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε ενώ απλώς ασκούσε την ελευθερία του για να υποστηρίξει τον υποψήφιο της επιλογής του. Δεν μπορούμε, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο στην Αμερική. Το έχουμε ταξιδέψει αυτό το ταξίδι στο παρελθόν σε όλη την ιστορία μας. Η βία δεν ήταν ποτέ η απάντηση», είπε ο Μπάιντεν.

«Στην Αμερική, λύνουμε τις διαφορές μας στην κάλπη», συνέχισε. «Όχι με σφαίρες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στους Αμερικανούς να θυμούνται ότι είναι γείτονες, αναφερόμενος στον επίδοξο δολοφόνο που τραυμάτισε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πυροβολισμός εναντίον του κ. Τραμπ «μας καλεί όλους να κάνουμε ένα βήμα πίσω», είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία που κράτησε λιγότερο από επτά λεπτά. Ευτυχώς ο Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είπε.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εκτραχυνθεί αυτή η βία. Η πολιτική ρητορική σε αυτή τη χώρα έχει θερμανθεί πολύ. Ήρθε η ώρα να το χαλαρώσουμε», είπε, «Όλοι έχουμε ευθύνη να το κάνουμε αυτό».

Ήταν η τρίτη χρήση του επίσημου χώρου του Οβάλ Γραφείου από τον Τζο Μπάιντεν για να σχολιάσει θέματα μείζονος σημασίας για τους Αμερικανούς από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2021.

Η εμφάνιση του Μπάιντεν του επέτρεψε να επιδείξει τη δύναμη του καθεστώτος, μια σημαντική συμβολική εικόνα καθώς μάχεται με κάποιους στο δικό του Δημοκρατικό Κόμμα που θέλουν τον 81χρονο ηγέτη να παραμεριστεί από την επανεκλογή του για άλλη μία τετραετία λόγω ανησυχίας ότι δεν έχει τη διανοητική οξύτητα.

Τον περασμένο Οκτώβριο έκανε μια ομιλία για να σχολιάσει τις συγκρούσεις στη Γάζα και την Ουκρανία και τον Ιούνιο του 2023 μίλησε όταν επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους για να αποφευχθεί η παραβίαση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Η βία με όπλα είναι ένα γεγονός της ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η πολιτική βία είναι πολύ πιο σπάνια. Τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν δολοφονηθεί και αρκετοί γλίτωσαν από απόπειρες δολοφονίας. Πολλοί υποψήφιοι για την προεδρία έχουν πυροβοληθεί, ορισμένοι θανάσιμα.

Ο Μπάιντεν και η ομάδα του προσπαθούν να χαράξουν μια πορεία για την εκστρατεία του μετά τον πυροβολισμό κατά του Τραμπ, του πρώην προέδρου που ο Μπάιντεν θεωρεί απειλή για την αμερικανική δημοκρατία σε περίπτωση που εκλεγεί στις 5 Νοεμβρίου.

Η εκστρατεία ακύρωσε τις λεκτικές επιθέσεις στον πρώην πρόεδρο για να επικεντρωθεί στο μέλλον. Μέσα σε λίγες ώρες από το κτύπημα του Σαββάτου κατά του Τραμπ, η εκστρατεία του Μπάιντεν απέσυρε τις τηλεοπτικές διαφημίσεις και ανέστειλε άλλες πολιτικές επικοινωνίες.

«Απόψε ζητάω από κάθε Αμερικανό να δεσμευτεί εκ νέου», είπε ο Μπάιντεν, «Το μίσος δεν πρέπει να έχει ασφαλές λιμάνι».

Μετά την απόπειρα κατά της ζωής του: Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Μιλγουόκι για να λάβει μέρος στο εθνικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: