Στη Μόσχα ο Όρμπαν για συνάντηση με τον Πούτιν: Αποδοκιμασία από Μπορέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Ο κατευνασμός δεν τον σταματάει

FILE PHOTO: Hungarian Prime Minister Viktor Orban, EPA, Szilard Koszticsak HUNGARY OUT




Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έφθασε αεροπορικώς στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Ορμπάν.

Ο Ορμπάν είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα μέσα στην ημέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο εκπρόσωπός του Μπερταλάν Χαβασί είπε ότι ο Ορμπάν βρίσκεται σε “ειρηνευτική αποστολή” προφανώς αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο Ορμπάν βρίσκεται στη Μόσχα για μια επίσκεψη «αποκλειστικά» διμερή για την οποία δεν έχει «καμία εντολή» από την ΕΕ, δεδομένου ότι η Ουγγαρία έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία του μπλοκ.

«Ο κατευνασμός δεν θα σταματήσει τον Πούτιν»

«Ο κατευνασμός δεν θα σταματήσει τον Πούτιν», επισημαίνει με ανάρτησή της στο «Χ», η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στη Μόσχα.

«Μόνο η ενότητα και η αποφασιστικότητα θα ανοίξουν το δρόμο για μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία», τονίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βουδαπέστη, Ουγγαρία / Βρυξέλλες, Βέλγιο,Μαρία Αρώνη

Ακόμη δεν ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ και πάει στη Ρωσία; Ανησυχία μετά τις φήμες περί επίσκεψης Ορμπαν στη Μόσχα για να δει τον Πούτιν* Αμεση αντίδραση Μισέλ, Τουσκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: