Στέλνει συγχαρητήρια για την μαύρη “επέτειο” της βάρβαρης τουρκικής εισβολής: Προκλητικός με το καλημέρα ο κατοχικός ηγέτης, αναμένει τον ισλαμιστή Ερντογάν

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Numan Kurtulmuş, στα κατεχομενα. Φωτογραφία via Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Από τοις 6:30 το πρωί, ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν Τατάρ, με δημοσίευμα του στην πλατφόρμα Χ, εξέφρασε τα απαράδεκτα συναισθήματα του για την 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής Εισβολής εναντίον της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σημαντικά στελέχη της Τουρκικής Κυβέρνησης – συμπεριλαμβανομένου και του Ταγίπ Ερντογάν- και του πολιτικού και στρατιωτικού χώρου, βρίσκονται στα κατεχόμενα για τους προκλητικούς εορτασμούς της ημέρας.

«Συγχαίρω την (δήθεν) Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας μας με τα πιο ειλικρινή μου συναισθήματα για την 50ή επέτειο της “Ειρηνευτικής Επιχείρησης” -όπως χαρακτήρισε την άνανδρη είσβολή- στην Κύπρο της 20ης Ιουλίου 1974».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ανακοινώθηκε η μεγάλη αντιπροσωπεία στελεχών της Τουρκικής κυβέρνησης και άλλων πολιτικών προσώπων για την ΜΑΎΡΗ επέτειο 50 χρόνων από την βάρβαρη τουρκική εισβολή, την οποία οι ίδιοι αποκαλούν προκλητικά «Ειρηνευτική Επιχείρηση».

Ανάμεσα τους θα είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμους, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και βουλευτές.

Επίσης, θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία από την Κυβέρνηση του Αζερμπαϊζάν, καθώς και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Οζγκούρ Οζέλ, με το Κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, που κατέφτασε μαζί με άλλα μέλη του κόμματος του.

Επιπλέον θα παρευρεθούν και 174 «βετεράνοι» του πολέμου, και η διάσημη Αϊσιέ Γκιουνές Αγιάτα, κόρη του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Τουράν Γκιουνές, της οποίας το όνομα χρησιμοποιήθηκε ως σύνθημα για έναρξη της δεύτερης φάσης της εισβολής στις 14 Αυγούστου 1974 λέγοντας «Η Αϊσέ να πάει διακοπές».

Οι Έλληνες της Κύπρου αναμένουν τον Πρωθυπουργό της Μητέρας Πατρίδας με την ευχή να ακούσουν το μήνυμα του προς την Τουρκία: Η Μεγαλόνησος ΔΕΝ είναι μόνη της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: