Σπαράσσεται το κόμμα της κυπριακής Δεξιάς, μαίνεται ο «εμφύλιος» στον ΔΗΣΥ: Κατατέθηκαν 48 αιτήματα διαγραφών μέσα σε 48 ώρες… (video)

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Μαίνεται ο εμφύλιος στον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), με αφορμή, αυτή τη φορά, την απαράδεκτη επιστολή της προέδρου του, Αννίτας Δημητρίου προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για το Κυπριακό.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Πινδάρου, είναι τα 48 αιτήματα διαγραφών από το κόμμα μέσα σε 48 ώρες, όπως αποκαλύπτει το Σίγμα (Γαβριέλλα Ζάρτηλα).

Βυθίζεται στην εσωστρέφεια ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε σημείο, πλέον, στελέχη και μέλη ζητούν τη διαγραφή τους από το κόμμα.

Η επιστολή της Αννίτας Δημητρίου προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και οι προτάσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσυνης (ΜΟΕ), αποτέλεσαν την αφορμή για να ξεσπάσει εκ νέου εμφύλιος πόλεμος, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του κόμματος εναντίον του βουλευτή, Δημήτρη Δημητρίου.

Η πλειοψηφία στελεχών και εκπροσώπων του Δημοκρατικού συναγερμού βρέθηκαν προ εκπλήξεως της επιστολής για το Κυπριακό, άλλοι εκφράζοντας την αντίθετη άποψή τους δημόσια μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Δημητρίου και ο Κυριάκος Χατζηγιάννης, ενώ την ίδια στιγμή υψηλόβαθμα στελέχη ζητούν συναντήσεις και εξηγήσεις από την πρόεδρο του κόμματος.

Επικρίσεις και για το ποιους εμπιστεύεται για τις αποφάσεις της, δέχεται η Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, δύο στενοί συνεργάτες της Προέδρου του κόμματος ήταν ενήμεροι για τα τεκταινόμενα, ενώ ένας εξ αυτών χαρακτηρίζεται ως ο συγγραφέας της επιστολής.

Σε παρέμβασή της στο ΡΙΚ, η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως τα εσωκομματικά δεν αφορούν τη χάραξη στρατηγικής του κόμματος για σημαντικά ζητήματα.

Σε επικίνδυνες ατραπούς το κόμμα της Πινδάρου. Χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας που επικρατεί εσωκομματικά, οι 48 επιστολές με αιτήματα για διαγραφή από το κόμμα το τελευταίο 48ωρο, μετά δηλαδή την επιστολή για το Κυπριακό.

Δεν συμβαδίζει με τις απόψεις του κόμματος φαίνεται να υποστηρίζουν, εκφράζοντας έτσι την αντίθετη άποψή τους. Της όλης κατάστασης που επικρατεί υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε η αντιπαράθεση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αισχρός ο υπουργός Άμυνας της κατοχικής Τουρκίας: Ισχυρίζεται χωρίς ντροπή ότι η άνανδρη εισβολή εναντίον της Κύπρου ήταν δήθεν “δικαιολογημένη και αναγκαία”!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: