Σοκ στη Βρετανία: Νεκρά δύο παιδιά από επίθεση 17χρονου με μαχαίρι * Άλλοι έντεκα τραυματίες – Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του δράστη [videos]

A police scenes of crime officer (SOCO) in Hart Street in Southport, Britain, 29 July 2024. Armed police detained a male and seized a knife after a number of people were injured in a reported stabbing according to Merseyside Police. EPA/ADAM VAUGHAN




Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα, σε μια σχολή χορού στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας στα βόρεια του Λίβερπουλ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 17χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ, ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ύποπτο και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι.

Οι εννέα από τους τραυματίες είναι παιδιά και τα έξι από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κρίσιμη θεωρείται επίσης η κατάσταση και των δύο ενήλικων τραυματιών, σύμφωνα με τη Σερένα Κένεντι, εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μέρσεϊσάιντ.

Νωρίτερα οι αρχές ανέφεραν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα, ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και δεν αναζητούν κανέναν άλλον ύποπτο. Ο συλληφθείς έφηβος κατάγεται από το Μπανκς, ένα χωριό κοντά στο Σάουθπορτ.

«Σε αυτό το πρώιμο στάδιο συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβώσουμε το κίνητρο αυτού του τραγικού συμβάντος και προτρέπουμε τον κόσμο να μην κάνει εικασίες», ανέφερε η αστυνομία.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη μια μουσικοχορευτική εκδήλωση για παιδιά.

Κιρ Στάρμερ: ολόκληρη η χώρα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «βαθύτατα σοκαρισμένο» από την επίθεση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ. «Τα σημερινά γεγονότα είναι πραγματικά φρικτά και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη», είπε ο πρωθυπουργός μπροστά στις κάμερες βρετανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Ο Στάρμερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης, ενώ ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών για την ταχύτατη αντίδρασή τους.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στη Βρετανία έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ: Αναφορές για θύματα, μία σύλληψη – «Μείζονος σημασίας συμβάν» λέει η Αστυνομία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: