Σημαντική η ανάκαμψη της Κάμαλα Χάρις λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα: Μειώθηκε ελαφρά το ποσοστό δημοτικότητας του Τραμπ

epa11496020 US Vice President Kamala Harris addresses the American Federation of Teachers’ 88th national convention during her keynote speech in Houston, Texas, USA, 25 July 2024. EPA, LESLIE PLAZA JOHNSON




Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News σε δημοσίευμα του τονίζει ότι η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Καμάλα Χάρις απολαμβάνει μια ανάκαμψη σε δημοτικότητα μεταξύ των Αμερικανών, λίγες μέρες αφότου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεδρική κούρσα και την υποστήριξε, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Η αξιολόγηση της αντιπροέδρου έχει εκτιναχθεί στο 43%, έναντι αρνητικότητας 42%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos που διεξήχθη χρησιμοποιώντας το KnowledgePanel της Ipsos. Σε άλλη δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos που κυκλοφόρησε πριν από μια εβδομάδα, το ποσοστό θετικής αποδοχής της Χάρις ήταν 35%, ενώ η αρνητικότητα ήταν στο 46%.

Η αντιπρόεδρος, η οποία έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις από αρκετούς αντιπροσώπους για να γίνει η υποψήφια πρόεδρος, εάν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους κατά την ψηφοφορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC News, είδε ένα σημαντικό άλμα στην αξιολόγηση αποδοχής της μεταξύ της πολιτικά κρίσιμης ομάδας, των ανεξάρτητων.

Το 44% των ανεξάρτητων έχουν θετική άποψη για τον Χάρις, από μόλις 28% πριν από μια εβδομάδα. Η βαθμολογία της αρνητικότητας μεταξύ των ανεξάρτητων είναι τώρα 40%, σημειώνοντας μια μικρή πτώση από 47% την περασμένη εβδομάδα.

  • Το 52% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Αυτός ο αριθμός εκτινάσσεται στο 86% μεταξύ των Δημοκρατικών, σε σύγκριση με το 51% των ανεξάρτητων και μόνο το 20% των Ρεπουμπλικανών.

Η Χάρις έχει προβάδισμα έναντι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τον ενθουσιασμό που νιώθουν οι Αμερικανοί για αυτούς ως υποψήφιους. Το 48% των Αμερικανών λέει ότι θα ένιωθαν ενθουσιασμένοι εάν ο Χάρις γίνει υποψήφιος των Δημοκρατικών, ενώ μόλις το 39% αυτών δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Ο ενθουσιασμός για την Χάρις ως υποψήφιο των Δημοκρατικών κορυφώνεται μεταξύ των Δημοκρατικών (88%) και των Μαύρων Αμερικανών (70%). Το 49% των ανεξάρτητων εκφράζει ενθουσιασμό για την Χάρις, ενώ μόνο το 31% των ανεξάρτητων είναι ενθουσιώδεις για τον Τραμπ.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Τραμπ μειώθηκε ελαφρά από το 40%, που μετρήθηκε την εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας και το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, στο 36% στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η βαθμολογία δημοτικότητας του Τραμπ μεταξύ των ανεξάρτητων σημείωσε επίσης πτώση την τελευταία εβδομάδα. Το 27% των ανεξάρτητων τάσσεται υπέρ του Τραμπ, το οποίο είναι χαμηλότερο από 35% την περασμένη εβδομάδα.

Στη δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos την περασμένη εβδομάδα, το 15% των Αμερικανών είχε αρνητικές απόψεις τόσο για τον Τραμπ όσο και για τον Μπάιντεν. Με γνώμονα την αύξηση της δημοτικότητας της Χάρις, το ποσοστό των Αμερικανών που αντιπαθούν και τους δύο υποψήφιους, την Χάρις και τον Τραμπ, έχει πλέον μειωθεί στο μισό στο 7%.

Η προσέλευση θα είναι κρίσιμη στις εκλογές του φθινοπώρου για την προεδρία και, σε σύγκριση με δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post που διεξήχθη στις αρχές Ιουλίου, έχει αυξηθεί το ποσοστό των Δημοκρατικών που λένε ότι είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ψηφίσουν – από 70% σε 76%. Αντίστοιχα, το 78% των Ρεπουμπλικανών λέει ότι είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσει στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

  • Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, JD Vance, δεν είδε καμία αλλαγή στη βαθμολογία δημοτικότητάς του την τελευταία εβδομάδα, αλλά το ποσοστό των Αμερικανών που τον βλέπουν δυσμενώς έχει αυξηθεί.

Η δημοτικότητα του γερουσιαστή του Οχάιο είναι 24%, παρόμοια με τη βαθμολογία του 23% στην δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας. Αλλά το ποσοστό που τον βλέπει δυσμενώς έχει αυξηθεί από 31% την περασμένη εβδομάδα σε 39% τώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos διεξήχθη χρησιμοποιώντας το Ipsos KnowledgePanel που βασίζεται σε πιθανότητες, μεταξύ 26-27 Ιουλίου 2024, στα αγγλικά και τα ισπανικά, μεταξύ ενός τυχαίου εθνικού δείγματος 1.200 ενηλίκων των Η.Π.Α. με μεγάλα δείγματα Μαύρων και Ισπανόφωνων, σταθμισμένα στις σωστές αναλογίες τους στον γενικό πληθυσμό. Τα αποτελέσματα έχουν περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος 3 μονάδων.

ΠΗΓΗ: Τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, Ivan Pereira – Harris sees boost in favorability after Biden drops out of race: POLL

«Χοντραίνει» η κόντρα του υποψήφιου αντιπροέδρου Τζει Ντι Βανς και της Τζένιφερ Ανιστον με φόντο τις εξωσωματικές: «Αηδιαστικό αυτό που είπε για την κόρη μου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: