Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στον Στάρμερ για την εκλογική του νίκη: Μηνύματα από τον Σαρλ Μισέλ και τον Αλμπανέζι στο νέο Βρετανό πρωθυπουργό

FILE PHOTO: PM Kyriakos Mitsotakis. ANA – MPA/ ORESTIS PANAGIOTOU




Συγχαρητήριο μήνυμα στον νικητή των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο Κιρ Στάρμερ απέστειλε με ανάρτησή του στα αγγλικά στο Χ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να συνεργαστεί για περαιτέρω εμβάθυνση της στενής φιλίας των δυο χωρών. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε:

«Συγχαρητήρια στον @Keir_Starmer για τη νίκη του στις γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση της στενής φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. 🇬🇧 🇬🇷».

 Ευρωπαϊκή Ένωση και Αυστραλία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγχάρηκε σήμερα τον μελλοντικό πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ για την «ιστορική εκλογική νίκη» του στις βουλευτικές εκλογές, εκφράζοντας τη χαρά του που θα εργασθεί με το Λονδίνο υπό μια κυβέρνηση των Εργατικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ουσιαστικοί εταίροι, οι οποίοι συνεργάζονται σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τους πολίτες μας», δήλωσε ο Μισέλ στην X.

Πρόσθεσε πως θα δει τον Στάρμερ στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου, «όπου θα συζητήσουμε για τις κοινές προκλήσεις, όπως η σταθερότητα, η ασφάλεια, η ενέργεια και η μετανάστευση».

Εξάλλου ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι συνεχάρη επίσης σήμερα τον Κιρ Στάρμερ για την «ηχηρή εκλογική νίκη» του στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές υπογραμμίζοντας πως είναι «φίλος» του.

Ο Αλμπανέζι εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι θα «εργασθεί με εποικοδομητικό τρόπο με τη νέα αριστερή βρετανική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Σούνακ συγχαίρει τον Στάρμερ, οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια στην εξουσία: Αλλαγή σελίδας με τεράστια πλειοψηφία – Με την 8η βγήκε βουλευτής ο Φάρατζ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: