Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται ο Σηκουάνας για τους διοργανωτές του Παρίσι 2024: Ακυρώθηκε εκ νέου η προπόνηση για το τρίαθλο* Ακατάλληλος, παρότι ο καθαρισμός στοίχισε 1,4 δισ. [video]

French Police boats patrol on the Seine river during the Paris Olympic Games, in Paris, France, 28 July 2024. EPA/ANDRE PAIN




Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ακύρωσαν σήμερα (29/7) την προπόνηση της κολύμβησης του τριάθλου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά την πρόσφατη δυνατή βροχόπτωση που επηρέασε τα επίπεδα ποιότητας του νερού στον Σηκουάνα.

Η προπόνηση της Κυριακής ακυρώθηκε επίσης αφού οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον Σηκουάνα το Σάββατο έδειξαν ότι η ποιότητα του νερού δεν πληρούσε το απαιτούμενο όριο. Οι προπονήσεις τρεξίματος και ποδηλάτου παραμένουν ανεπηρέαστες.

«Δεδομένης της πρόγνωσης του καιρού για τις επόμενες 36 ώρες, το Paris 2024 και το World Triathlon είναι βέβαιοι ότι η ποιότητα του νερού θα επιστρέψει κάτω από τα όρια πριν από την έναρξη των αγώνων τριάθλου στις 30 Ιουλίου», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωση τη Δευτέρα.

Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που θα διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, την δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Ο καθαρισμός στοίχισε 1,4 δισ. ευρώ

Υπενθυμίζεται πως 1,4 δισ. ευρώ (1,5 δισ. δολάρια) στοίχισε ο καθαρισμός ενός συστήματος ύδρευσης που διατρέχει την πολυπληθέστερη μητροπολιτική περιοχή της Ευρώπης αποδείχθηκε πολύ δαπανηρός, με το νότιο υπερ-αγωγό αποχέτευσης να απαιτεί μόνο δαπάνες ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρισμός του ποταμού Σηκουάνα, του τόπου διεξαγωγής των αγώνων τριάθλου και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ήταν ένα από τα υλικοτεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές της γαλλικής διοργάνωσης. Γι αυτό άλλωστε στοίχισε και όπως αναφέρει το Bloomberg, 1,4 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου: Ελπίδες για βάθρο από Χρήστου, Σάκκαρη – Τσιτσιπάς συνεχίζουν τη μάχη για μετάλλιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: