Σε εξειδικευμένο κέντρο της Γαλλίας μεταφέρεται ο 17χρονος νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός που κατέρρευσε μετά από ασκήσεις: Με αεροσκάφος-ασθενοφόρο

File Photo: Άνδρες της Εθνικής Φρουράς, ΚΥΠΕ




Αναχώρησε στις 14:00 από το αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος – ασθενοφόρο που θα μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Paul Brousse του Παρισιού, τον δεκαεπτάχρονο οπλίτη της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια άσκησης.

Η κατάσταση της υγείας του εθνοφρουρού παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Νοσηλευόταν  από τις 12 Ιουλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και τώρα μεταφέρεται σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία, σύμφωνα με λειτουργό Τύπου Υπουργείου Υγείας, Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Ο 17χρονος αναχώρησε συγκεκριμένα για το Paul Brousse Hospital France, ύστερα από απόφαση των θεραπόντων ιατρών του στην Κύπρο. Πρόκειται για Πανεπιστημιακή Κλινική και Κέντρο μεταμοσχεύσεων, όπου ο 17χρονος θα εξεταστεί και οι γιατροί θα γνωματεύσουν για το πως θα προχωρήσουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο εθνοφρουρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έδειξαν σταθεροποίηση της κατάστασης του. Ανησυχία προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι ο 17χρόνος παρουσίασε ηπατική ανεπάρκεια αλλά και επιπλοκές στην καρδιά.

Η μεταφορά του στο γαλλικό μεταμοσχευτικό κέντρο κρίθηκε απαραίτητη για την πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση της κατάστασης του και την παροχή της κατάλληλης περίθαλψης από την εκεί ομάδα ειδικών.

Για τα αίτια που οδήγησαν τον 17χρόνο στο Παρίσι αναμένει να ενημερωθεί και το υπουργείο Άμυνας, ο εκπρόσωπος του οποίου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι αναμένεται λεπτομερής αναφορά από τους γιατρούς.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Στυλιανού, εξηγώντας το τι είχε προηγηθεί της μεταφοράς του εθνοφρουρού στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας ο ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή και αμέσως μετά την καθιερωμένη πρωινή άσκηση των οπλιτών, ο 17χρονος ένιωσε αδιαθεσία και ο στρατιωτικός γιατρός έκρινε ότι ήταν απαραίτητη η μεταφορά του στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για να τύχει πιο λεπτομερούς και σωστής αντιμετώπισης.

Ο εθνοφρουρός μεταφέρθηκε και ακολούθως εισήχθη, λόγω της κατάστασης του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παρέμεινε μέχρι τη στιγμή της αναχώρησης του για το Παρίσι.

Μαζί με τον εθνοφρουρό, στο Παρίσι βρίσκεται και η μητέρα του ενώ οι προσπάθειες του υπουργείου Υγείας για τη μεταφορά του άρχισαν από τις 11 το πρωί της Κυριακής και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αναχώρηση του από την Κύπρο στις 2 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι το αεροσκάφος αναμενόταν να αναχωρήσει χθες το βράδυ, ωστόσο, σημείωσε ότι το αεροπλάνο είχε συμπληρώσει τις ώρες πτήσεις, που μπορούσε να πραγματοποιήσει μέσα στο 24ώρο και γι’ αυτό η αναχώρηση μεταφέρθηκε για σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου το αεροσκάφος έφθασε στην Κύπρο μετά τις 22:00, με την ομάδα να μεταβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να εξετάσει τον 17χρονο.

Σε ερώτηση ποια είναι η κατάσταση της υγείας του νεαρού, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πουν οτιδήποτε, ενώ συμπλήρωσε πως θα αναμένουν τη γνωμάτευση της ομάδας γιατρών και άλλων επιστημόνων, που θα τον παραλάβει στη Γαλλία.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος κατετάγη πριν από λίγες ημέρες στην Εθνική Φρουρά ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση στις 12 Ιουλίου έχασε τις αισθήσεις του.

Είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου και παραμένει διασωληνωμένος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΜΚ

Εσπερινός και Λειτουργία την Τρίτη και την Τετάρτη στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας εντός της νεκρής ζώνης στη Δερύνεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: