Πτήση τρόμου για 325 επιβάτες της Air Europa: Αντί για την Ουρουγουάη, οι αναταράξεις τους «προσγείωσαν» στη Βραζιλία* Τριάντα τραυματίες [video]

File Photo A general view shows the new plane of Spanish airline Air Europa’s Boeing 787-900 Dreamliner during his presentation in Palma de Mallorca, Balearic Islands, Spain, 26 February 2018 (reissued 04 November 2019). EPA/CATI CLADERA




Σε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Νατάλ της Βραζιλίας υποχρεώθηκε το αεροσκάφος Boeing της εταιρείας Air Europa, λόγω «σφοδρών αναταράξεων» που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τριάντα άνθρωποι.

Το αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner της Air Europa πετούσε από τη Μαδρίτη προς το Μοντεβιδέο με 325 επιβάτες όταν συνέβη το περιστατικό στον αέρα, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Air Europa διευκρίνισε ότι υπάρχουν επτά τραυματίες αλλά και αδιευκρίνιστος αριθμός (επιβατών) που υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε ότι οι επιβάτες που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μονσενιόρ Βαλφρέντο Γκουργκέλ της Νατάλ. Ορισμένοι πήραν ήδη εξιτήριο.

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Νατάλ για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί ζημιές και θα σταλεί άλλο εντός των προσεχών ωρών προκειμένου να συνεχίσουν οι επιβάτες το ταξίδι τους.

Μία γυναίκα, η Μαριέλα Χοδάλ, ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ μια φωτογραφία που δείχνει την οροφή του αεροσκάφους από την οποία κρέμονται καλώδια και φαίνονται μεγάλοι, κίτρινοι σωλήνες στο εσωτερικό του. Η ίδια ανέφερε ότι δεν τραυματίστηκε επειδή φορούσε τη ζώνη ασφαλείας.

Τον Μάιο, ένας 73χρονος Βρετανός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα Boeing 777 της Singapore Airlines αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αύξηση των αναταράξεων στις πτήσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 η διάρκεια των αναταράξεων σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ 1979-2020 και οι σοβαρές, πιο σπάνιες αναταράξεις κατά 50%.

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: