Πρώτα η προδοσία της Κύπρου από τη Χούντα των Αθηνών και μετά η κατάρρευση της σαν χάρτινος πύργος: Η Δημοκρατία επέστρεψε λόγω της κυπριακής τραγωδίας και μόνο…

FILE PHOTO: Ο νεκροθάφτης της Κύπρου, Δημήτριος Ιωαννίδης, με τον άλλο δικτάτορα, Γεώργιο Παπαδόπουλο. Φωτογραφία μέσω της Καθημερινής Ελλάδος




Κύριο άρθρο του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ – Λευκωσία

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, η γνωστή περίοδος της Μεταπολίτευσης, μετά από επτά χρόνια δικτατορίας, η οποία οδήγησε στην καταστροφή της Κύπρου.

Ήταν ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γινόταν δεκτός από πλήθος Ελλήνων στο αεροδρόμιο για να ορκιστεί πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους δίνοντας τέλος στην προδοτική χούντα. Τότε, εκείνη την ημέρα, άλλαζε σελίδα η Ελλάδα.

Οφείλουμε, πάντως, να υπενθυμίζουμε επειδή ακούγονται και λέγονται διάφορα, ότι η χούντα κατέρρευσε μετά την εισβολή της Τουρκίας στο νησί, στις 20 Ιουλίου 1974. Η γενική επιστράτευση που κηρύχτηκε στις 21 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το χάος στο οποίο βρισκόταν η Ελλάδα.

  • Η κυβέρνηση του Ανδρουτσόπουλου, που ελεγχόταν από τον «αόρατο δικτάτορα» Δημήτριο Ιωαννίδη, δεν μπορούσε να κρατηθεί, ήταν υπό κατάρρευση. Η προσφυγή στους πολιτικούς ήταν μονόδρομος για τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Πενηντα χρόνια μετά είναι σαφές πως η Δημοκρατία στην Ελλάδα εδραιώθηκε. Υπάρχει σήμερα πλήρη ελευθερία και διασφαλισμένα τα δικαιώματα των πολιτών. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και αυτό επιβεβαιώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Άλλωστε η Ελλάδα έχει περάσει διάφορες φάσεις, Μνημόνια, οικονομική κρίση και άντεξε. Γιατί ο λαός και οι κυβερνήσεις είχαν αποφασίσει πως το μέλλον είναι μπροστά και δεν χωράνε πισωγυρίσματα.

Για την Κύπρο, θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς, προέχει η Ελλάδα να είναι ισχυρή και να μην έχει προβλήματα. Όποια και να είναι η κυβέρνηση. Είναι το μοναδικό διαχρονικό ειλικρινές στήριγμα στον αγώνα για εθνική επιβίωση.

50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αυτό που προέχει είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά ο φασισμός να αναρριχηθεί στην εξουσία. Περιφρουρούμε τη δημοκρατία, διασφαλίζουμε την πατρίδα.

Η μεταπολίτευση, όσο και να έχει από κάποιους ξεχαστεί υπήρξε επειδή η δικτατορία κατέρρευσε κάτω από το βάρος της προδοσίας σε βάρος της Κύπρου. Η Κύπρος πλήρωσε την προδοσία της ξενοκίνητης φασιστικής δικτατορίας.

Τέτοιες περιόδους, όπως είναι αυτή της επταετούς δικτατορίας αναδεικνύει τη σημασία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς ο ελληνισμός πλήρωσε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα με «ακρωτηριασμό». Με την κατοχή εδαφών της Κύπρου από την κατοχική Τουρκία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η Τουρκία αποτελεί σήμερα απειλή για όλους τους λαούς και μονίμως αποσταθεροποιητική δύναμη: Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας προς την Άγκυρα και τον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: