Πόζαρε χαμογελαστή φορώντας ναζιστικό πηλήκιο: Υποψήφια της Λεπέν αποσύρθηκε από τον β΄γύρο των εκλογών μετά την αποκάλυψη της φωτογραφίας [photo]

FILE PHOTO: Attendees listen to a video message from Marine Le Pen, leader of the Rassemblement National parliamentary group (France), during the event ‘Winds of Change – Towards a Europe of Cooperation’, organized by the Identity and Democracy Party in the presence of the leader of the League, at Roma Studios, in Rome, Italy, 23 March 2024. EPA/ANGELO CARCONI




Μια υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν «Εθνική Συσπείρωση» αποσύρθηκε από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, αφότου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία της στην οποία φορά ναζιστικό πηλήκιο, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ακροδεξιού κόμματος.

Η Λουντιβίν Νταουντί, υποψήφια στην 1η εκλογική περιφέρεια του Καλβαντός στη βορειοδυτική Γαλλία, έλαβε σχεδόν το 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών την Κυριακή.

Η αντίπαλός της, Εμμά Φουρό, υποψήφια του αριστερού «Νέου Λαϊκού Μετώπου», είχε δημοσιεύσει χθες Δευτέρα στο X μια φωτογραφία της Νταουντί στην οποία πόζαρε χαμογελαστή, φορώντας ένα καπέλο υπαξιωματικού της Luftwaffe όπου πάνω του διακρίνεται ευκρινέστατα η ναζιστική σβάστικα.

«Στις 7 Ιουλίου, ούτε μία ψήφος για αυτούς τους βρωμερούς φασίστες», έγραψε η Φουρό. 

 

Ο αξιωματούχος του ακροδεξιού κόμματος, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα Τρίτη ότι η Νταουντί «δεν αρνείται» ότι φόρεσε το πηλήκιο με τα ναζιστικά διακριτικά και ότι «τράβηξε αυτή τη φωτογραφία πριν από αρκετά χρόνια σε μια έκθεση όπλων στο Saint-Pierre-sur-Dives».

«Πράγματι, συμφωνεί ότι η φωτογραφία είναι κακόγουστη», είπε, προσθέτοντας ότι «η υποψηφιότητά της θα αποσυρθεί σήμερα».

Η αποχώρηση της Νταουντί από την κούρσα σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι στην 1η εκλογική περιφέρεια του Καλβαντός θα έχουν δύο υποψηφίους να επιλέξουν στον δεύτερο γύρο: Την Φουρό, η οποία ήρθε δεύτερη, και τον Ζοέλ Μπρουνό του δεξιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

 

Με πληροφορίες από POLITICO

 

Το δράμα του μετριοπαθούς Γάλλου ψηφοφόρου που δεν αγάπησε ποτέ τα άκρα: Στον 2ο γύρο δεν ψηφίζουν ακροδεξιά, αλλά δεν θέλουν και τους αριστερούς του δημοκρατικού μετώπου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: