Πούτιν και Ερντογάν παζαρεύουν την τύχη της Συρίας στην Αστάνα: Συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan and Autocratic leader Vladimir Putin of Russia held a joint press conference following their meeting in Sochi. Photo via Turkish Presidency




Στην Αστάνα θα είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα στις 17.00 για τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τουρκικά μμε, με τους δύο Προέδρους να αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την Συρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Πρόεδρος θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), του οποίου η Τουρκία είναι εταίρος διαλόγου, στις 3-4 Ιουλίου.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αναμένεται να συζητήσουν ο Ερντογάν και ο Πούτιν είναι το συριακό ζήτημα, το οποίο έχει αναζωπυρωθεί με τις δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΗΦ)
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Σοφιστείες και διαστρεβλώσεις της Τουρκίας για την ειρήνη, που λέει ότι επιδιώκει, στη Μέση Ανατολή: Χαρακτηρίζει «στάση αρχών» τα όσα κάνει στη Συρία!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: