“Πληγωμένα θηρία” οι Τούρκοι, τους πόνεσε πολύ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ: Τον καθυβρίζουν για την εξαιρετική σύγκριση του Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεϊν (video)

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύει τις γνωστές απειλές εναντίον των …εχθρών της χώρας του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία, Recep Tayyip Erdoğan, @RTErdogan




Η Τουρκία αντέδρασε “γρήγορα και σθεναρά”, όπως αναφέρουν οι καθοδηγούμενοι Τούρκοι δημοσιογράφοι, στις καυστικές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, το βράδυ της Κυριακής.

Ο τελευταίος κατήγγειλε τον ισλαμιστή Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον αντισιωνισμότου, στον οποίο είχε υπενθυμίσει ότι θα έχει το τέλος του Σαντάμ Χουσεϊν, του δικτάτορα του Ιράκ.

Προηγουμένως ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα μπορούσε να παρέμβει εναντίον του Ισραήλ για να βοηθήσει στον τερματισμό, όπως δήλωσε, της “αδυσώπητης καταπίεσής των Παλαιστινίων στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας”.

«Όπως ο γενοκτόνος Χίτλερ έφτασε στο τέλος του, έτσι θα φτάσει και ο γενοκτόνος Νετανιάχου. Όπως οι γενοκτόνοι Ναζί θεωρήθηκαν υπεύθυνοι, το ίδιο θα πάθουν και αυτοί που επιδιώκουν να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους. Η ανθρωπότητα θα σταθεί δίπλα στους Παλαιστίνιους. Δεν θα μπορέσετε να καταστρέψετε τους Παλαιστίνιους», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη δήλωση του Ίσραελ Κατς στο X.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα παρέμβει εναντίον του Ισραήλ εάν δεν σταματήσουν οι θηριωδίες του. «Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να μην κάνουμε», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μετά τη δήλωση του Ερντογάν, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών επέκρινε δριμύτατα τις δηλώσεις του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας.

Στην απάντησή του, ο Κατς έκανε μια σύγκριση μεταξύ του Ερντογάν και του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία εάν συνεχίσει να εκτοξεύει τέτοιες απειλές εναντίον του Εβραϊκού Κράτους.

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Θα πρέπει να θυμάται τι συνέβη (σε αυτόν) και πώς τελείωσε», έγραψε ο Κατζ στο X, θυμίζοντας το τέλος του δικτάτορα του Ιράκ με απαγχονισμό.

Η αντίδραση της “πληγωμένης” Τουρκίας στις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού δεν άργησε, αλλά έδειξε και την αδυναμία της.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό, τη δικαιοσύνη για όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, την περιφερειακή σταθερότητα και την παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Cevdet Yilmaz στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ανθρωπότητα θα κερδίσει τελικά. Το τέλος της σημερινής χιτλερικής και ναζιστικής νοοτροπίας δεν θα διαφέρει από αυτό που συνέβη στην ιστορία», υποστήριξε το τσιράκι του Ερντογάν.

  • Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Ισραέλ Κατς επανήλθε, καλώντας το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ), ο ισλαμιστής Omer Celik έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών έχει ως πρότυπο τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ, τον Ribbentrop.

«Φαίνεται ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Katz παίρνει ως παράδειγμα τον υπουργό Εξωτερικών του Χίτλερ, Ribbentrop. Ο Ρίμπεντροπ, ο υπουργός Εξωτερικών του Χίτλερ, δικάστηκε για «εσκεμμένη διεξαγωγή πολέμου, σχεδιασμό εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων κατά της ειρήνης», σημείωσε ο Τσέλικ.

“Υπενθυμίζουμε στον Katz ότι ο Ribbentrop δεν είναι καλό παράδειγμα. αργά ή γρήγορα το δίκτυο των συνεργατών του σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα διωχθεί», έγραψε.

«Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, με τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά του προέδρου μας, ο οποίος υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες και την ειρήνη, όχι μόνο ξεπέρασε τα όρια αλλά αποκάλυψε και ότι είναι Ναζί. Αυτές οι επιθέσεις εναντίον του Προέδρου μας είναι επιθέσεις όσων είναι εχθρικοί προς τις ανθρώπινες αξίες, τη συνείδηση ​​και την αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο Celik.

Τα μέλη του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου απάντησαν στην ανάρτηση του Κατς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τον Πρόεδρο Ερντογάν.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέκεται δίπλα στους καταπιεσμένους, αντιτίθεται στους τυράννους, υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και δεν υποκύπτει ποτέ σε απειλές», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς.

Ο υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Mahinur Ozdemir Goktas τόνισε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι η ισχυρή φωνή των καταπιεσμένων, προσθέτοντας: «Τα άκυρα λόγια του Υπουργού Εξωτερικών της κατοχικής ισραηλινής κυβέρνησης, που έχει αίμα μωρών στα χέρια της, είναι άκυρα».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Vedat Isikhan καταδίκασε έντονα τα σχόλια του Katz, λέγοντας: «Ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι η ακλόνητη φωνή της αλήθειας για τους καταπιεσμένους του κόσμου. Θα εναντιωθούμε στην αιματοχυσία σας σε αυτή την περιοχή».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Μουράτ Κουρούμ απευθύνθηκε στον υπουργό του Ισραήλ, αποκαλώντας τον καταπιεστή και προειδοποιώντας τον να μην συγχέει την Τουρκία και τον πρόεδρό της με άλλους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια καταδίκασε τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον «εξωφρενικό» και τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ο προστάτης και η φωνή του παλαιστινιακού λαού.

Δήλωσε ότι όσοι βλάπτουν αθώα παιδιά θα μείνουν στη μνήμη ως σκοτεινή κηλίδα στην ιστορία.

Ο ανόητος Ερντογάν απειλεί να …εισβάλει στο Εβραϊκό Κράτος: Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο (και στο Ισραήλ)!!! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: