Πέθανε στα 83 του ο Γιάννης Κατσάμπας, ο μεγαλύτερος από τα θρυλικά «Κατσαμπάκια»: Μια τεράστια καριέρα που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ και τον Έλβις Πρίσλεϊ [videos]

Τα Αδελφια Γιώργος και Γιάννης Κατσάμπας Φωτογραφία screenshot via YouTube




Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας, ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια που μαζί έγραψαν τη δική τους ιστορία στη μουσική σκηνή της χώρας, ως «Κατσαμπάκια».

Ο Γιάννης Κατσάμπας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, πέντε ημέρες πριν τα 83α γενέθλιά του. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 15 Ιουλίου 1941 και ο Γιώργος Κατσάμπας την 1η Ιανουαρίου 1944.

Το συγκρότημα «Αδελφοί Κατσάμπα» δημιουργήθηκε το 1955 και το 1968 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, ακολουθούμενο από δεκάδες άλλους στη συνέχεια. Οι Αδελφοί Κατσάμπα (χαϊδευτικά “Τα Κατσαμπάκια”) είναι Έλληνες αυτοδίδακτοι τραγουδιστές, συνθέτες και οργανοπαίκτες, με ειδικότητα την κιθάρα και το μπουζούκι.

Οι δυο τους έχουν επίσης συμμετάσχει σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες με πρώτη τη συμμετοχή τους στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό».

Το 1963 έπαιξαν και στην ξένη ταινία «Fun in Acapulco» (Ξεφάντωμα στο Μεξικό) με τον θρυλικό Έλβις Πρίσλεϊ.

Με πληροφορίες από Wikipedia

Συναρμολόγησαν τα οστά του Comptonatus chasei, του πιο… γλυκούλη χορτοφάγου δεινόσαυρου: Έζησε πριν από 125 εκατ. χρόνια στo νησάκι Γουάιτ στη μέση του Ατλαντικού [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: