«Πες το μου κατάμουτρα»: Φοβάται ο Τραμπ το ντιμπέιτ με την (νεότερη) Καμάλα Χάρις; Η ίδια τον προκαλεί, εκείνος όμως μοιάζει να το ξανασκέφτεται [video]

US Vice President Kamala Harris speaks during a campaign rally at Georgia State Convocation Center in Atlanta, Georgia, USA, 30 July 2024. EPA/EDWARD M. PIO RODA




Νέα πρό(σ)κληση απηύθυνε η δημοκρατική υποψήφια πρόεδρος Καμάλα Χάρις προς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ για ένα debate τον Σεπτέμβριο.

Η Χάρις μιλώντας την Τρίτη σε συγκέντρωση στην Ατλάντα, με φανερά χαλαρή διάθεση, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για την υποψηφιότητά της από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών και απευθυνόμενη στον Τραμπ είπε «αν έχεις κάτι να μου πεις, πες το μου κατάμουτρα». Τον εγκάλεσε, μάλιστα, ότι ενώ αρχικά είχε δεχτεί το ντιμπέιτ, τώρα μοιάζει να αποσύρεται.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να υπαναχωρεί από την προηγούμενη δέσμευσή του να συζητήσει με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, αμφισβητώντας την αξία μιας συνάντησης και λέγοντας ότι «πιθανότατα» θα συζητήσει, αλλά «μπορεί επίσης να επιχειρηματολογήσει για να μην το κάνει» – κάνοντας το αντίπαλο στρατόπεδο να μιλάει για «φόβο».

Ο Τραμπ, σε συνέντευξή του στο Fox News Channel που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, πιέστηκε αρκετές φορές σχετικά με τη δέσμευση να συζητήσει με τη Χάρις, προτού δώσει απάντηση.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος ήταν πρόθυμος να συζητήσει με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν όταν ο Μπάιντεν ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών, αφού επί μήνες είχε υποδείξει ότι ο πρόεδρος δεν ήταν διανοητικά έτοιμος για την αναμέτρηση – ή για την προεδρία. Αλλά αφότου ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα, ο Τραμπ αμφισβήτησε τους όρους του αρχικού ντιμπέιτ που συμφώνησε με τον Μπάιντεν. Πρότεινε το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου στο ABC News να μεταφερθεί σε άλλο δίκτυο, αποκαλώντας το ABC «fake news».

Επιπλέον, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις πέρασε στην αντεπίθεση και για το μεταναστευτικό στη συγκέντρωσή της στην Ατλάντα την Τρίτη, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα.

Υπογράμμισε τον ρόλο της ως γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας που άσκησε διώξεις κατά διακρατικών συμμοριών, καρτέλ ναρκωτικών και διακινητών ανθρώπων, και στη συνέχεια κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «κατέστρεψε» το φετινό διακομματικό νομοσχέδιο για τα σύνορα στο Καπιτώλιο «επειδή πίστευε ότι θα τον βοηθούσε να κερδίσει τις εκλογές».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των συνόρων, νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», δήλωσε η Χάρις, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί για να περάσει το νομοσχέδιο ως πρόεδρος.

Με πληροφορίες από CNN, AP

Θα προτιμούσε διπλωματική λύση, αλλά… Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις κρίνει πως το Ισραήλ έχει «δικαίωμα να αμυνθεί» έναντι της Χεζμπολά του Λιβάνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: