Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης για τα φονικά χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο: Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο πρώτος, στη φυλακή ο δεύτερος

File photo: Πολίτες έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορούμενων για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη επέβαλε ομόφωνατο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (ΜΟΕ) για τα θανάσιμα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΜΟΕ ο μεσίτης ,ετών 64, θα οδηγηθεί στην φυλακή για την έκτιση της ποινής του ενώ ο 81 ετών κοσμηματοπώλης θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης ενώ ομόφωνα οι δικαστές τους αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Επιπλέον στον κοσμηματοπώλη, στο κατάστημα του οποίου είχε εγκλωβιστεί ο33χρονος ακτιβιστής, το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον την ελαφρυντική περίσταση της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος ως ώθηση των πράξεων του.

Με βάση το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε -και την επιπλέον ελαφρυντική περίσταση στον κοσμηματοπώλη- το δικαστήριο επέβαλε τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ξέσπασαν φωνές κατά των δύο καταδιασθέντων εντός της αίθουσας . “Φονιάδες, δολοφόνοι” και συνθήματα φώναζαν οι δεκάδες που παρακολούθησαν σήμερα την τελική συνεδρίαση του ΜΟΕ. Η αστυνομικοί έλαβαν αμέσως μέριμνα ώστε να φύγουν από την ειδική είσοδο των κρατουμένων τόσο οι δύο καταδικασθέντες όσο και φίλοι και συγγενείς τους.

Οι μόνοι που έμειναν ακίνητοι, αγκαλιασμένοι, στις θέσεις τους μέσα στην ένταση ήταν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου . Η μητέρα του 33χρονου κλαίγοντας μονολογούσε “είναι ένοχοι Ζαχαρία μου” εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους.

Σε πρώτο βαθμό ο 81 ετών κοσμηματοπώλης και ο 64χρονος μεσίτης καταδικάστηκαν για την θανατηφόρα σωματική βλάβη σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Ο 33χρονος ακτιβιστής ,σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι “εισήλθε για άγνωστη αιτία” στο κοσμηματοπωλείο του κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του.

Το θύμα , σύμφωνα με τη δικογραφία ,ήταν σε υπερδιέγερση και όταν “ασφάλισε” η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στη συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε.

Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 64χρονο μεσίτη.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Χωρίς ταξί για 24 ώρες η Αθήνα την Πέμπτη: Ζητούν να αποσυρθεί άμεσα τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: