Όλοι εκτός του Μπάρακ και της Μισέλ: Μαζί με την Κάμαλα Χάρις οι επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και της μειοψηφίας στην αμερικανική Βουλή




Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής Χακίμ Τζέφρις υποστήριξαν σήμερα την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ο πρώην Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

Η υποστήριξη των δύο κορυφαίων ηγετών των Δημοκρατικών στο Καπιτώλιο, είναι σημαντικότατη και δείχνει πόσο γρήγορα η Κάμαλα Χάρις εδραίωσε την υποστήριξη σχεδόν όλων, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή την Κυριακή.

Μια πηγή είπε στο CNN ότι ο Σούμερ και ο Τζέφρις μίλησαν με τον Χάρις.

Η υποψηφιότητα της Χάρις έχει λάβει μια σταθερή ροή εγκρίσεων που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής αφότου την υποστήριξε ο Μπάιντεν. Ο Χάρις έχει τη δημόσια υποστήριξη περισσότερων από 30 Δημοκρατικών γερουσιαστών και περισσότερων από 80 μελών της Βουλής – αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.

Συγκεκριμένα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, μία από τους πιο σημαντικούς νομοθέτες στην Ουάσιγκτον, ενέκρινε την προεδρική εκστρατεία της Χάρις, επικαλούμενη την «ενθουσιώδη υποστήριξη» και την «απεριόριστη υπερηφάνεια και την απεριόριστη αισιοδοξία της Πελόζι για το μέλλον της χώρας μας».

Άλλα υψηλόβαθμα μέλη της ηγεσίας των Δημοκρατικών, έσπευσαν αμέσως να την υποστηρίξουν.

Ωστόσο, ο Schumer και ο Jeffries δεν υποστήριξαν αμέσως την Χάρις, δηλώνοντας αρχικά ότι «ανυπομονούν να συναντηθούν προσωπικά με την Αντιπρόεδρο σύντομα καθώς εργαζόμαστε συλλογικά για να ενοποιήσουμε το Δημοκρατικό Κόμμα και τη χώρα».

Πολλοί από τους πιθανούς διεκδικητές της Χάρις, όπως η Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, υποστήριξαν την Αντιπρόεδρο, δίνοντάς της μια σαφή πορεία προς την υποψηφιότητα.

Αναζητείται χαρισματικός αντιπρόεδρος για το χρίσμα των Δημοκρατικών: Ποιες είναι οι επιλογές της Καμάλα Χάρις* Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα καλείται να αποφασίσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: