Ο Βέρμα στη Λευκωσία, τη Βηρυτό και τα Άδανα: Ο ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώνεται για τη διαχείριση κρίσεων στην ευρύτερη “γειτονιά”…

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Βέρμα στην Κύπρο με την πρέσβειρα Τζούλιο Φίσερ και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους. Φωτογραφία ulie Davis Fisher, @USAmbCy




Στην Κύπρο βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρμόδιος για θέματα διαχείρισης και πόρων, Ρίτσαρντ Ρ. Βέρμα, για να ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς που αφορούν την υποστήριξη της διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Τζούλι Φίσερ, αναφέρει ότι ο κ. Βέρμα βρίσκεται στην Κύπρο «για να επισκεφθεί βασικές υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις της Κύπρου και να ενημερωθεί για τον συνεχή σχεδιασμό για την υποστήριξη της διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή».

«Αυτή η επίσκεψη είναι το επόμενο βήμα σε μια συνεχή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανάρτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Ο αναπληρωτής υπουργός Richard R. Verma ταξιδεύει στη Βηρυτό του Λιβάνου, στη Λευκωσία της Κύπρου και στα Άδανα της Τουρκίας στις 26 και 27 Ιουλίου. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Dereck J. Hogan και η Βοηθός Γραμματέας του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων Rena Bitter συνοδεύουν τον Αναπληρωτή Γραμματέα στο ταξίδι του.

Ο Αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε αρχικά τον Λίβανο και συναντήθηκε με την ομάδα στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό και να συζητήσει την υποστήριξή τους προς τους πολίτες των ΗΠΑ σε ένα περίπλοκο και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας, καθώς και να εξετάσει την πρόοδο στην κατασκευή μιας νέας πρεσβευτικής εγκατάστασης.

Συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Abdallah Bou Habib κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βηρυτό.

Σήμερα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ταξίδευσε στην Κύπρο και επισκέφθηκε τις βασικές κυπριακές υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τον συνεχιζόμενο σχεδιασμό για την υποστήριξη της διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Verma είναι το επόμενο βήμα σε μια συνεχή, συνεργατική εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με το στρατιωτικό και διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ για να επανεξετάσει τους διαθέσιμους υλικοτεχνικούς πόρους για την υποστήριξη των αναγκών ετοιμότητας για κρίση.

Ξεκαθαρίζει τα όρια της Λευκωσίας για τη “διευθέτηση” του Κυπριακού ο Κωνσταντίνος Κόμπος: Μόνο εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: