Ο Τζορτζ Κλούνεϊ παίρνει ανοιχτά θέση: Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν αλλά με αυτόν υποψήφιο δεν πρόκειται να κερδίσουμε * Δημόσια έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο να αποσυρθεί

epa10650693 US actor George Clooney attends the German Postcode Lottery Charity Gala 2023 in Duesseldorf, Germany, 23 May 2023. Clooney is the International Ambassador for the Postcode Lottery Group. German Postcode Lottery was founded in 2016 and is collecting money for charity purposes. EPA/FABIAN STRAUCH




Με άρθρο του στους New York Times, ο διάσημος και πολυβραβευμένος ηθοποιός αλλά και γνωστός υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζορτζ Κλούνεϊ, εκφράζει και αυτός την άποψη ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου.

Το άρθρο γνώμης που δημοσιεύουν οι New York Times φέρει τον τίτλο: «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Αλλά χρειαζόμαστε έναν νέο υποψήφιο».

Αφού δηλώνει “αμετανόητος Δημοκρατικός”, ο Κλούνει μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο και πιστεύω σ’ αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του. Πιστεύω στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κέρδισε πολλές από τις μάχες που έδωσε.

Αλλά η μια μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στον χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι εξουθενωτικό να το λέει κανείς, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν εγώ πριν τρεις εβδομάδες στην εκδήλωση οικονομικών υποστηρικτών δεν ήταν ο σπουδαίος Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι μας είδαμε στο ντιμπέιτ.».

Ο Κλούνει, συνεχίζει λέγοντας: «Είναι σωστό να τα λέμε αυτά ανοιχτά; Πρέπει να το κάνουμε. Πρόκειται για την ηλικία. Τίποτε άλλο. Όμως και τίποτε δεν μπορεί να αντιστραφεί. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο. Πάνω απ’ αυτό, δεν πρόκειται να κερδίσουμε τη Βουλή, και θα χάσουμε την Γερουσία. Δεν πρόκειται μόνον για δική μου γνώμη, είναι η γνώμη κάθε γερουσιαστή και κάθε μέλους του κογκρέσου και κυβερνήτη που έχω συνομιλήσει κατ’ ιδίαν. Όλοι τους αυτό λένε, ανεξάρτητα από τί δηλώνουν δημοσίως.

Υποστηρίζοντας ότι αρχικά πρέπει να μιλήσουν οι επιφανείς πολιτικοί των Δημοκρατικών και να εξασφαλιστεί ότι οι “δελφίνοι” δεν θα τα βάζουν ο ένας με τον άλλο, ο Κλούνει λέει ότι θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια και το κόμμα να οδηγηθεί στην διάσκεψή του τον ερχόμενο μήνα και εκεί να αποφασιστεί ο υποψήφιος.

«Θα γίνει χαμός; Ναι. Η Δημοκρατία είναι ανακατώστρα. Ομως θα αναζωογονηθεί το κόμμα μας και θα αφυπνιστούν οι ψηφοφόροι; Θα είναι εξαιρετική περίοδος για την δημοκρατία, όπως μόλις είδαμε με τους 200 ή περίπου τόσους Γάλλους υποψηφίους που αποσύρθηκαν και έβαλαν κατά μέρος τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για να σώσουν την δημοκρατία τους από την άκρα δεξιά.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ήρωας. Υπηρέτησε την δημοκρατία το 2020. Τον χρειαζόμαστε να το κάνει ξανά το 2024»

Με πληροφορίες από The New York Times

 

Πιέσεις και από την Νάνσι Πελόζι στον Τζο Μπάιντεν: Τον καλεί να αποφασίσει άμεσα αν θα παραμείνει στην προεδρική κούρσα * «Γιατί ο χρόνος πιέζει»….

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: