Ο Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ, του ευχήθηκε περαστικά: Ο πρώην Πρόεδρος βγήκε από νοσοκομείο μετά την απόπειρα κατά της ζωής του

epa11475367 US President Joe Biden speaks during a campaign event at the Renaissance High School in Detroit, Michigan, USA, 12 July 2024. EPA, DIEU-NIALO CHERY




Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον προκάτοχο και αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον Ντόναλντ Τραμπ, μερικές ώρες μετά την απόπειρα κατά της ζωής του Ρεπουμπλικάνου, έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, η προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπάιντεν θα επιστρέψει απόψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον από την κατοικία του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ) μετά την απόπειρα.

Ο πρόεδρος συνομίλησε επίσης με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο και τον δήμαρχο της πόλης Μπάτλερ, τον Μπομπ Νταντόι, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε από νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο δεξί αυτί χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια (βορειοανατολικά), μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τραυματίστηκε σε επίθεση που έγινε κατά της ζωής του στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια, σκοπεύει να μεταβεί στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το οποίο ξεκινά αύριο Δευτέρα, ανακοίνωσε η προεκλογική του ομάδα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι καλά» και «ανυπομονεί να σας συναντήσει όλους στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν όπου θα διεξαχθεί αυτό το μεγάλο συνέδριο από τις 15 ως τις 18 Ιουλίου», επεσήμαναν η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

  • ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ

Η Ιβάνκα Τραμπ ευχαριστεί τους υποστηρικτές για την «αγάπη και τις προσευχές» μετά τον πυροβολισμό του πατέρα της Ντόναλντ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο X, ευχαριστεί και τις αρχές επιβολής του νόμου για την γρήγορη αντίδρασή τους.

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τις προσευχές σας για τον πατέρα μου και για τα άλλα θύματα της σημερινής παράλογης βίας στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Είμαι ευγνώμων στη Μυστική Υπηρεσία και σε όλους τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου για τις γρήγορες και αποφασιστικές ενέργειές τους σήμερα. Συνεχίζω να προσεύχομαι για τη χώρα μας. Σε αγαπώ μπαμπά, σήμερα και πάντα», έγραψε.

Δήλωση για τον πατέρα του έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος ανέφερε ότι μίλησε μαζί του και ότι είναι «πολύ καλή διάθεση»

«Μόλις μίλησα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και είναι σε πολύ καλή διάθεση. Δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για να σώσει την Αμερική, ό,τι κι αν του πετάξει η ριζοσπαστική αριστερά», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Ήταν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του: “Μοναχικός λύκος” ο δράστης ή μέλος τρομοκρατικής ομάδας; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: