Ο «Τρελός» τα έχει 400: Ο Μαρσέλο Μπιέλσα για το σύγχρονο ποδόσφαιρο* «Γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστικό, σε λίγα χρόνια οι παίχτες που θα αξίζουν θα είναι ελάχιστοι» [video]

File Photo epa11442431 Uruguay head coach Marcelo Bielsa watches during the first half of a CONMEBOL Copa America 2024 group C match between Uruguay and Bolivia, in East Rutherford, New Jersey, USA, 27 June 2024. EPA/JUSTIN LANE




Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία πανηγυρίζει από χθες η Ουρουγουάη, η οποία νίκησε τη Βραζιλία με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι.

Σε μια αναμέτρηση με 41 φάουλ και από τις δύο ομάδες, παίκτες και από τις δύο πλευρές ενεπλάκησαν σε μεγάλες μονομαχίες σε όλο το γήπεδο.

Με την Ουρουγουάη να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση, ο Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε τρεις αλλαγές στο 67ο λεπτό, αλλά τα σχέδιά του ματαιώθηκαν όταν ο Νάντες είδε κόκκινη μετά από έλεγχο του VAR για ένα σκληρό τάκλιν στον Ροντρίγκο.

Μετά τον αγώνα, ωστόσο, ο προπονητής της Ουρουγουάης, Μαρσέλο Μπιέλσα, έγινε το πρόσωπο της αναμέτρησης καθώς η ανάλυσή του για το σύγχρονο ποδόσφαιρο έγινε viral

Ο «Τρελός» (El Loco Bielsa), όπως αποκαλείται, κατά τη συνέντευξη τύπου και απαντώντας σε ερώτηση με έντονη φιλοσοφική διάθεση, μίλησε για το μέλλον του λαοφιλούς αθλήματος.

«Τι έχει συμβεί με το ποδόσφαιρο… Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκή κατάκτηση. Οι φτωχοί εχουν πολύ λίγες δυνατότητες ευτυχίας, διότι δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία. Καθώς είναι δωρεάν, το ποδόσφαιρο έχει λαϊκή προέλευση και είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που οι φτωχοί μπορούν να έχουν, πλέον δεν είναι έτσι.

«Το ποδόσφαιρο αποκτά όλο και περισσότερους θεατές, αλλά γίνεται ολοένα και λιγότερο ελκυστικό. Αυτά που έκαναν αυτό το παιχνίδι το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου είναι αυτά που σήμερα δεν τους δίνουμε καμία σημασία. Μετά αυτή η διαδικασία θα τελειώσει.

Δεν έχει σημασία πόσος κόσμος παρακολουθεί το άθλημα εάν δεν διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα έχει κάτι ευχάριστο για να παρακολουθήσει και το μόνο που θα επωφεληθεί θα είναι οι μπίζνες. Γιατί αυτούς τους νοιάζει πόσος κόσμος θα παρακολουθήσει.




Αλλά σε λίγα χρόνια οι παίκτες που θα αξίζουν να καθίσεις να τους παρακολουθήσεις θα είναι λιγότεροι και το προϊόν θα είναι λιγότερο απολαυστικό. Αυτή η τεχνητή αύξηση θεατών θα τελειώσει.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πέντε λεπτά με highlights. Το ποδόσφαιρο είναι περισσότερα από αυτό. Είναι μια πολιτισμική έκφραση, ένας τρόπος ταυτοποίησης. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν Ουρουγουανοί που κοιτάνε μόνο τις καλύτερες στιγμές των αγώνων της εθνικής, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αίσθηση που μας επέτρεψε να ερωτευτούμε έναν λαό με το πιο χαρακτηριστικό σημάδι αναγνώρισης που έχει, το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ ότι πρέπει να αγνοήσουμε το μοτίβο που μας προτείνουν, όπου η αντιπαράθεση, η κατηγορία, η αποφασιστικότητα εκείνου που είναι ένοχος, γίνεται εμμονη που δυσχεραίνει την ατμόσφαιρα στην οποία θα έπρεπε να παίζεται κανονικά το ποδόσφαιρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sportible

Απόψε το ραντεβού της Εθνικής μπάσκετ με την Ιστορία: Κόντρα στην Κροατία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια * Όλοι περιμένουν το à tout à l’heure!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: