Ο προσωπικός γιατρός του Μπάιντεν λέγεται πως συναντήθηκε με κορυφαίο νευρολόγο στον Λευκό Οίκο: Ο πρόεδρος αρνείται να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ

FILE PHOTO: epa11458022 US President Joe Biden delivers remarks during a barbecue with military members and their families at US Independence Day celebrations on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 04 July 2024. The Fourth of July is the annual US celebration of the adoption of the Declaration of Independence from Britain. EPA/WILL OLIVER




Ο προσωπικός γιατρός του Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με έναν κορυφαίο νευρολόγο της Ουάσιγκτον στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιανουάριο, όπως έγινε γνωστό χθες Σάββατο.

Η είδηση ήρθε στη δημοσιότητα αφότου ο Μπάιντεν απέκλεισε την Παρασκευή το ενδεχόμενο να κάνει ένα ανεξάρτητο γνωστικό τεστ και να δημοσιοποιήσει τα ευρήματά του, σε μια συνέντευξη στο ABC News που διοργανώθηκε μετά την καταστροφική του απόδοση στο προεδρικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ημερολόγια επισκεπτών του Λευκού Οίκου που εξετάστηκαν από τη New York Post , ο Δρ Κέβιν Κάναρντ, ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον στο ιατρικό κέντρο Walter Reed, συναντήθηκε με τον Δρ. Κέβιν Ο’ Κόνορ, γιατρό οστεοπαθητικής ιατρικής που κούραρε τον πρόεδρο επί χρόνια.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην κλινική του Λευκού Οίκου στις 17 Ιανουαρίου. Ο Κάναρντ έχει επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές από τον Αύγουστο του 2023. Σε επτά από αυτές τις επισκέψεις, με την πιο πρόσφατη στα τέλη Μαρτίου, συναντήθηκε με τη Μέγκαν Νάσγουορθι, σύνδεσμο μεταξύ του Γουόλτερ Ριντ και του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν έχει απορρίψει σταθερά τη διενέργεια οποιουδήποτε γνωστικού τεστ και μάλιστα τον Αύγουστο του  του 2020 όταν απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενός δημοσιογράφου, είπε: «Γιατί στο διάολο να κάνω τεστ;»

Συνέχισε να απορρίπτει την ανάγκη για σχετική εξέταση και, σύμφωνα με τους βοηθούς, δεν υπεβλήθη ούτε κατά τη διάρκεια των τριών ετήσιων διαγνωστικών εξετάσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Η Washington Post το Σάββατο ανέφερε ότι ένας βοηθός του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Ο’ Κόνορ, ο οποίος είναι γιατρός του Μπάιντεν από το 2009, δεν συνέστησε ποτέ στον Μπάιντεν να κάνει γνωστικό τεστ.

Ο Ο’ Κόνορ είπε ότι η πιο σημαντική δουλειά του είναι να προσφέρει στον Μπάιντεν ένα θετικό «Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε» – για να βάζει τον Μπάιντεν στον σωστό δρόμο κάθε μέρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Μπάιντεν στο ABC News την Παρασκευή, ο παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο επί Κλίντον, ρώτησε τον Μπάιντεν εάν είχε κάνει συγκεκριμένα τεστ για τη γνωστική του ικανότητα. «Κανείς δεν είπε ότι έπρεπε… είπε ότι είμαι καλά», απάντησε ο Μπάιντεν.

Αργότερα στην εκπομπή, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν θα έκανε μια ανεξάρτητη νευρολογική και γνωστική εξέταση και θα δημοσίευε τα αποτελέσματα. «Κάνω γνωστικό τεστ κάθε μέρα», είπε ο Μπάιντεν. «Ό,τι κάνω – ξέρετε, όχι μόνο κάνω εκστρατεία, αλλά διευθύνω τον κόσμο».

Πιεζόμενος για το θέμα, είπε: «Το έχω κάνει ήδη».

  • Τα ερωτηματικά σχετικά με την ψυχική κατάσταση του Μπάιντεν συνεχίστηκαν το Σάββατο όταν οι δύο ραδιοφωνικοί παρουσιαστές που του πήραν σύντομη συνέντευξη την Πέμπτη είπαν ότι η εκστρατεία Μπάιντεν τους είχε δώσει μια λίστα με εγκεκριμένες ερωτήσεις. Ο παρουσιαστής του ραδιοφώνου του Ουισκόνσιν, Ερλ Ίνγκραμ, είπε ότι οι βοηθοί του Μπάιντεν του είχαν στείλει εκ των προτέρων μια λίστα με τέσσερις ερωτήσεις, για τις οποίες δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση.

«Μου έδωσαν τις ακριβείς ερωτήσεις να κάνω», είπε ο Ίνγκραμ στο Associated Press. «Δεν υπήρχε ούτε μπρος ούτε πίσω».

Η παρουσιάστρια του πολιτικού ραδιοφώνου της Φιλαδέλφειας Andrea Lawful-Sanders είπε στο CNN ότι έλαβε μια λίστα με οκτώ ερωτήσεις, από τις οποίες ενέκρινε τέσσερις. Και οι δύο συνεντεύξεις είχαν προγραμματιστεί για να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του Μπάιντεν μετά την καταστροφική απόδοσή του στη συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Λόρεν Χιτ, δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη πρακτική για τους ερωτώμενους» και ότι η αποδοχή των ερωτήσεων δεν αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει μια συνέντευξη. Ωστόσο, και οι δύο συνεντεύξεις είχαν δομηθεί για τον Μπάιντεν για να διαφημίσει τα επιτεύγματά του στους μαύρους ψηφοφόρους.

Το Σάββατο, ο Τραμπ κάλεσε με σαρκασμό τον Μπάιντεν να «αγνοήσει τους πολλούς επικριτές του και να προχωρήσει, με οξυδέρκεια και δύναμη, με την ισχυρή και εκτεταμένη εκστρατεία του».

Με πληροφορίες από The Guardian

 

“Εάν ο Παντοδύναμος Θεός ερχόταν και μου έλεγε “Τζο, βγες από την κούρσα”, θα το έκανα”, είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στον Στεφανόπουλο: “Αλλά δεν θα έρθει”!!! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: