Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέστρεψε, επιτέλους, στο Λευκό Οίκο: Σύζυγος, παιδιά εγγονές ενάντια στο κόμμα… Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Χθες, το απόγευμα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στο Λευκό Οίκο από το Καμπ Ντέιβιντ, μετά από απουσία 12 ημερών. Είχε φύγει για να προετοιμαστεί για το μοιραίο ντιμπέιτ με τον τέως Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και στη συνέχεια συμμετείχε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Βόρεια Καρολίνα και στη Νέα Υόρκη.

Εκεί αντιλήφθηκε το μεγάλο πρόβλημα των ψηφοφόρων για τη φρικτή απόδοση του στην τηλεοπτική μονομαχία.

Πριν επιστρέψει, συμμετείχε στη διήμερη οικογενειακή σύσκεψη στο Καμπ Ντέιβιντ, κατά την οποία -όπως συμφωνούν όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης- αποφασίστηκε να μην αποσυρθεί από το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Η απόφαση αυτή είναι τουλάχιστον τραγική διότι -με τα σημερινά δεδομένα- είναι ένας πολύ αδύναμος υποψήφιος.

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή, άλλωστε το ομολόγησε και ο ίδιος σε μία από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις. Η απογοήτευση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι σχεδόν καθολική και ο φόβος για την επιστροφή του Τραμπ είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού.

  • Γνωρίζαμε, βέβαια, ότι η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν και μία εκ των εγγονών της έπεισαν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αλλά δεν γνωρίζαμε ότι τελικά όλα τα μέλη της οικογένειας του Προέδρου βρίσκονται σε καθεστώς άρνησης μετά την καταστροφική συμμετοχή του στην τηλεοπτική μονομαχία της περασμένης Πέμπτης απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα μέλη της οικογένειας πέρασαν το Σαββατοκύριακο τους στο Κάμπ Ντέιβιντ, όπου κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι και συζήτησαν το βασικό ερώτημα που τέθηκε, όχι δημόσια, από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, μέσω των δημοσιογράφων (ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ).

Έγιναν απίστευτες διαρροές αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ για την κατάσταση της υγείας του κ. Μπάιντεν. Δεν είναι καλή και το γνωρίζουν και οι …πέτρες. Πολλοί Δημοκρατικοί, αξιωματούχοι και νομοθέτες, έπαθαν κυριολεκτικά σοκ με την προεδρική εμφάνιση και έθεσαν θέμα όχι μόνο εκλεξιμότητας του κ. Μπάιντεν, αλλά και εάν μπορεί να ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα.

Χθες, μετά τη συνάντηση και τη συζήτηση μεταξύ των μελών της οικογένειας -έλαβαν μέροςη σύζυγος του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και σύμφωνα με πληροφορίες και τα αδέλφια του- έγιναν στοχευμένες διαρροές προς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τις αποφάσεις.

Φαίνεται ότι όλοι ανεξαιρέτως ζήτησαν από τον κ. Μπάιντεν να μην αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα. Μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος μπορεί να αντέξει τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσει τόσο για την άσκηση των καθηκόντων του, όσο και για την προεδρική εκστρατεία, αυτήν καθ’ αυτήν.

Μετά από αυτή την απόφαση, οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αδιέξοδο και απόγνωση, διότι όπως υποστηρίζουν ο κ. Μπάιντεν θα χάσει απέναντι στον Τραμπ και το κόμμα θα υποστεί τις συνέπειες. Βεβαίως, τα παραπάνω δεν θα τα ομολογήσουν δημόσια, πέραν μερικών εξαιρέσεων, αλλά οι διαρροές που έγιναν και γίνονται είναι άνευ προηγουμένου.




Να σημειώσουμε ακόμα ότι μέλη της οικογένειας και φίλοι του Προέδρου κατηγορούν ονομαστικά τα στελέχη της ομάδας που είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας. Προφανώς βρίσκονται σε άρνηση, διότι η κατάσταση της υγείας του Προέδρου είναι γνωστή. Δεν είναι κάποιο μυστικό.

Άλλωστε οι πολίτες βλέπουν τηλεόραση, διαβάζουν ακόμα εφημερίδες, ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν πολλούς τρόπους να πληροφορούνται τα γεγονότα.

Ήδη, σημαντικά μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα New York Times (ΕΔΩ), η οποία τον υποστηρίζει, του ζήτησε να αποσυρθεί και να αφήσει κάποιον άλλο να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Θα ακούσει ο Πρόεδρος τις κραυγές αγωνίας των ψηφοφόρων του; Άβυσσος η ψυχή του… Πάντως, από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τους χρηματοδότες της εκστρατείας του κ. Μπάιντεν. Από το αποτέλεσμα θα κριθεί και η τελική του απόφαση…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πότε στη Λευκωσία και την Αθήνα θα “διαβάσουν” σωστά την Τουρκία; ΔΕΝ ήταν για εσωτερική κατανάλωση οι απειλές του Χακάν Φιντάν κατά της Κύπρου και της Ελλάδας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: