Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δίνει την ύστατη μάχη της πολιτικής του καριέρας: Θα την χάσει; Το μέλλον είναι ζοφερό… Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Το θέμα της υγείας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα συνεχίσει να μας απασχολεί μέχρι να λάβει την τελική του απόφαση.

Μόνο ο ίδιος και ο στενός κύκλος της οικογένειας του γνωρίζουν ή καλύτερα, μόνο αυτοί θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει ως ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πάντως, και αυτό είναι το αστείο του δράματος -διότι να μην έχουμε αμφιβολία ότι πρόκειται για πολιτικό δράμα– ο κ. Μπάιντεν κάλυψε προχθές δημοσκοπικά τη διαφορά με τον τέως Πρόεδρο Τραμπ. Βέβαια, οι νέες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα: Οι ψηφοφόροι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την θλιβερή απόδοση του Αμερικανού Προέδρου στο ντιμπέιτ απέναντι στον μισητό αντίπαλό του.

Η δημοσκόπηση του Reuters και του Ipsos πραγματοποιήθηκε μετά το μοιραίο ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης, κατά το οποίο η εμφάνιση του κ. Μπάιντεν ήταν οικτρή και η απόδοσή του φρικτή. Δεν έδειξε την αλήθεια καθώς οι πολίτες δεν είχαν χωνέψει αυτό που είδαν…

  • Μετά το ντιμπέιτ ακολούθησαν τα οικογενειακά συμβούλια στο Κάμπ Ντέιβιντ. Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα κείμενα μας η απόφαση της οικογένειας, σε αντίθεση με αρκετούς βουλευτές και μερικούς γερουσιαστές, είναι ότι παραμένει την προεδρική κούρσα, δεν αποσύρεται. Σχετικές δηλώσεις έκανε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (ΕΔΩ).

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε σε ένα σημαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times (ΕΔΩ), που αναφέρει ότι ο Μπάιντεν είπε σε ένα εκ των πολιτικών συμμάχων του, ότι σταθμίζει αν θα συνεχίσει τη μάχη για την προεδρία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς έγραψε ότι «αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής. Αν οι New York Times μας είχαν δώσει περισσότερα από 7 λεπτά για να σχολιάσουμε, θα τους το λέγαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, αλλά δεν εξήγησε τι εννοεί.

Προφανώς η εφημερίδα ήταν τόσο βέβαιη για τις πηγές της που προχώρησε στη δημοσίευση του κειμένου χωρίς να περιμένει την απάντηση του Λευκού Οίκου. Πάντως, η New York Times έχει υποστηρίξει με έντονο τρόπο τον κ. Μπάιντεν, αλλά εσχάτως τον καλεί σε κάθε ευκαιρία να αποχωρήσει για το καλό της Αμερικής.




Πολλοί υποστηρικτές του Αμερικανού Προέδρου φοβούνται ότι ο κ. Μπάιντεν θα χάσει τις εκλογές και θα επιστρέψει ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αν τυχόν κερδίσει θα είναι πολύ εκδικητικός και εναντίον των αντιπάλων του, αλλά και εναντίον ξένων ηγετών που δεν συμπαθεί. Συμπαθεί μόνο τους αυταρχικούς από τον Βίκτορ Όρμπαν, τον Ερντογάν και άλλους με τους οποίους έχει τις ίδιες ακραίες ιδέες. Δείχνει συμπάθεια ακόμα και στον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν!!!

Επειδή μιλούμε πάντα για τον Πρόεδρο Μπάιντεν, πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλά προβλήματα έχει και ο Ντόναλντ Τραμπ. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έντονη αστάθεια όταν περπατά, αλλά οπωσδήποτε η υγεία του είναι καλύτερη από τον αντίπαλο του.

Τα υπόλοιπα τρωτά αφορούν τις δικαστικές του υποθέσεις. Μπορεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να θεωρείται θετική για τον κ. Τραμπ, αλλά -και δίνω ένα παράδειγμα- η υπόθεση με την πορνοστάρ έγινε πριν ακόμα εκλεγεί στην Προεδρία. Οπότε, αν το Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφασίσει τον Σεπτέμβριο να τον καταδικάσει σε φυλάκιση, αυτή η ποινή δεν καλύπτεται από την απαράδεκτη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Προφανώς θα πρέπει να την εκτίσει…




Τα πράγματα, χωρίς αμφιβολία, είναι ζοφερά για τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Μπορεί οι κυβερνήτες που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα να τον στήριξαν χθες δημόσια, όμως στο παρασκήνιο γίνεται πραγματικά πολιτική …”κόλαση”. Οι Δημοκρατικοί μιλούν στους δημοσιογράφους και περιγράφουν μία ζοφερή κατάσταση.

Ήδη έχει ξεκινήσει και η μάχη για τον αντικαταστάτη του κ. Μπάιντεν. Στις πολιτικές εκπομπές ακούστηκαν φωνές υποστήριξης προς την αντιπρόεδρο κ. Κάμαλα Χάρις, αλλά στο τέλος της ημέρας θα μετρήσει ποιός ή ποιά μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Όχι τον υποψήφιο που επιθυμεί το “βαθύ κράτος” του κόμματος.

Λέγεται ότι ήδη ο κ. Μπάιντεν δηλώνει δεξιά και αριστερά την υποστήριξη προς την αντιπρόεδρο του. Θα είναι ακόμα μία καταστροφική απόφαση του σημερινού Προέδρου.

Διαβάστε: «Φταίνε τα ταξίδια», λέει τώρα ο Μπάιντεν για το Βατερλώ στο ντιμπέιτ, την ώρα που 25 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ετοιμάζονται να ζητήσουν την παραίτησή του

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Κύπρος (ξανά) στο απόσπασμα; Γιατί ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ έπαιξε το βρώμικο παιγνίδι της Τουρκίας; Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: