Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας παντρεύει τον γιό του: Σε υστερία η Ινδία για μια τελετή μόνο για δισεκατομμυριούχους που θα ξεπερνά ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα για την χλιδή [videos]

FILE PHOTO: Anant Ambani (R), son of Indian industrialist Mukesh Ambani, and his wife Radhika Merchant (L), arrive for the inaugural gala of the Nita Mukesh Ambani Cultural Centre (NMACC) in Mumbai, India, 01 April 2023. The NMACC venue for performing arts is named after Indian philanthropist Nita Mukesh Ambani and opened on 31 March 2023. EPA/DIVYAKANT SOLANKI




Ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος Ανάντ Αμπάνι πρόκειται να παντρευτεί την επί έτη σύντροφό του,Ραντίκα Μερσαντ, σε λίγες μέρες, σε μια υπερ- υπέρ – πολυτελή τελετή που χαρακτηρίζεται ως ο γάμος της χρονιάς στη χώρα, αν όχι σε όλη την Ασία.

Οι εξωφρενικοί εορτασμοί πριν από το γάμο έχουν ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στα ινδικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σε ακραίο συναγερμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Τον Μάρτιο, το ζευγάρι έδωσε ένα τριήμερο πάρτι πριν από το γάμο στη δυτική πόλη Jamnagar, στο οποίο παρευρέθηκαν περίπου 1.200 καλεσμένοι υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς.

Ένα περίτεχνο σόου φωτός με 5.500 drones φώτισε τον ουρανό πάνω από ένα γυάλινο παλάτι που φτιάχτηκε ειδικά για τους εορτασμούς, όπου οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν όλη τη νύχτα σε μια παράσταση από – τίποτα λιγότερο – την Rihanna.

Στη συνέχεια, ένα Σαββατοκύριακο στα τέλη Μαΐου, το ζευγάρι πραγματοποίησε μια τετραήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο για φίλους και την οικογένεια, με  πολλές στάσεις στην Ευρώπη και περιελάμβανε μια σειρά από διασημότητες του Bollywood αλλά και τον σταρ της όπερας Andrea Bocelli.

Ο γάμος της Βομβάης πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου στο σπίτι των γονιών του Ανάντ, Μουκές και Νίτα Αμπάνι  – μια κατοικία 27 ορόφων που ονομάζεται Antilia, το πιο ακριβό σπίτι του κόσμου – καθώς και στο οικογενειακό συνεδριακό κέντρο Jio World Convention Centre, έναν τεράστιο χώρο με δυνατότητα περισσότερα από 16.000 άτομα.

Οι λεπτομέρειες έχουν φυλαχτεί αυστηρά μυστικές, αλλά αν τα γεγονότα πριν από το γάμο μπορούν να προϊδεάσουν, τότε  ο επερχόμενος γάμος αναμένεται να είναι στην υπερβολή μεγαλειώδης, χλιδάτος και υπέρλαμπρος.

Ποιοι είναι η νύφη και ο γαμπρός;

Ο Αμπάνι, 29 ετών, είναι ο νεότερος γιος του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, του Μουσ΄ς Αμπάνι, , ο οποίος έχει εκτιμώμενη περιουσία 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο γιος του είναι υπεύθυνος για την επέκταση του ενεργειακού τομέα του οικογενειακού ομίλου, Reliance Industries.

Είναι το μικρότερο από τα τρία αδέρφια, και  αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Brown. Ο αδελφός και η αδερφή του είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Reliance και διαχειρίζονται άλλα τμήματα της εταιρείας.

Ο Ανάντ λέγεται ότι ανησυχούσε για την ευζωία  των ζώων από την παιδική του ηλικία.

Πρόσφατα ξεκίνησε το έργο του πάθους του, το Vantara, ένα καταφύγιο ζώων 3.000 στρεμμάτων, το οποίο περιηγήθηκε από VIP καλεσμένους ντυμένους με ενδυμασία με θέμα τη ζούγκλα κατά τη διάρκεια του προγαμιαίου πάρτι πριν το γάμο στο Jamnagar.

Η Μέρσαντ, 29 ετών επίσης, είναι κόρη του μεγιστάνα της φαρμοκοβιομηχανίας, Βιρέν Μερσάντ,και εργάζεται για την εταιρεία του, Encore Healthcare.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, είπε στη Vogue ότι γνώρισε την Αμπάνι μέσω κοινών φίλων κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής το 2017. «Αυτή η πρώτη συνάντηση πυροδότησε κάτι ιδιαίτερο μεταξύ μας και δεν άργησε να αρχίσουμε να βγαίνουμε», είπε.

Η νύφη εκπαιδεύεται επίσης επίσημα στο Bharatnatyam, μια μορφή ινδικού κλασικού χορού.

Μιλώντας για τη μέλλουσα σύζυγό του, ο Αμπάνι είπε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Jamnagar: «Είμαι 100% ο τυχερός. Νιώθω σαν να γνώρισα τη Ραντίκα χθες, αλλά κάθε μέρα ερωτεύομαι όλο και περισσότερο».

Τι να περιμένουμε στο γάμο;

Σύμφωνα με την παράδοση των Ινδουιστών, οι ημερομηνίες γάμου του ζευγαριού επιλέχθηκαν σύμφωνα με τις ευοίωνες ημέρες όπως αυτές διαβάζονται στους γενέθλιους χάρτες τους.

Οι ινδουιστικοί γάμοι συνήθως περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις και λαμβάνουν χώρα σε περισσότερες από μία ημέρες.

Οι εορτασμοί συνήθως περιλαμβάνουν μια τελετή haldi, όπου οι επισκέπτες εφαρμόζουν πάστα κουρκουμά στα χέρια και το πρόσωπο της νύφης και του γαμπρού για καλή τύχη και προστασία από τα κακά πνεύματα. Στη συνέχεια, υπάρχει το mehndi, ένα τελετουργικό όπου ένας καλλιτέχνης ζωγραφίζει περίπλοκα σχέδια χέννας στα χέρια της νύφης και των καλεσμένων.

Το βράδυ πριν από το γάμο συνήθως προορίζεται για το sangeet, όταν γίνονται τα  πάρτι των φίλων και καλεσμένων τόσο της νύφης όσο και του γαμπρού .

Σύμφωνα με ένα προσκλητήριο γάμου που διέρρευσε που δημοσιεύτηκε από το ANI, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ινδίας, οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουλίου με την τελετή «Shubh Vivaah» ή «ευοίωνος γάμος».

Την επόμενη μέρα, στις 13 Ιουλίου, είναι η τελετή «Shubh Aashirwad» ή «θεϊκή ευλογία» και οι εορτασμοί ολοκληρώνονται στις 14 Ιουλίου με το «Mangal Utsav» ή δεξίωση. Η πρόσκληση τοποθετήθηκε σε ένα περίτεχνο κόκκινο κουτί με την απεικόνιση του ινδουιστικού θεού Βισνού στο μπροστινό μέρος του, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε η ANI.

 

 

 

Ο Manish Malhotra, ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές της χώρας, διορίστηκε ως δημιουργικός διευθυντής του γάμου, συνεργαζόμενος με τη Nita Ambani και πολλούς άλλους για να εκτελέσει το «όραμα» της οικογένειας.

Ο Malhotra είπε στο CNN ότι βασίστηκε στην «οραματική προσέγγιση» της Nita, με την ομάδα του να δημιουργεί θέματα και εμπειρίες για το γάμο που «ενσαρκώνουν την ουσία της Ινδίας ενώ αντικατοπτρίζουν τις ξεχωριστές προσωπικότητες του ζευγαριού».

«Κάθε λεπτομέρεια, από τη διακόσμηση και την κουζίνα μέχρι την ενδυμασία και την ατμόσφαιρα. κάθε εκδήλωση, από το ζωντανό Sangeet μέχρι την τελετουργική ημέρα του γάμου και τη μεγάλη δεξίωση, έχει σχεδιαστεί για να βυθίζει τους καλεσμένους σε μια ατμόσφαιρα χαράς, αγάπης και γιορτής», εξήγησε μέσω e-mail.

Τι θα φορεθεί στον γάμο;

Η νύφη και ο γαμπρός αναμένεται να φορέσουν ένδυμα που θα επιδεικνύουν ινδική χειροτεχνία και υφάσματα, καθώς και κομμάτια εμποτισμένα με συμβολισμούς.

Τα ρούχα του ζευγαριού που φορέθηκαν στις προ-γαμήλια εκδηλώσεις περιελάμβαναν εντυπωσιακά κομμάτια από κορυφαίους Ινδούς σχεδιαστές, όπως οι Malhotra, Sabyasachi Mukherjee και Tarun Tahiliani.

Ο Malhotra σχεδίασε δύο lehengas που φορούσε η Μερσάντ στο προγαμιαίο πάρτι. Το χρυσό ένδυμα ήταν επενδυμένο με 20.000 κρύσταλλα Swarovski και χρειάστηκε τη γνώση και την εμπειρία περισσότερων από 70 τεχνιτών, ενώ ένα μπλε lehenga εμπνευσμένο από την Art Deco χρειάστηκε 5.700 ώρες για να κατασκευαστεί.

Τολμηρές ήταν και οι εμφανίσεις του Αμπάνι. Σε μια από τις εκδηλώσεις στο Jamnagar, φόρεσε ένα ιβουάρ sherwani, ένα παραδοσιακό ινδικό κοστούμι δύο τεμαχίων, σχεδιασμένο από τον Rohit Bal, με μια προσαρμοσμένη καρφίτσα από τη Lorraine Schwartz.

Η μέλλουσα νύφη  φόρεσε Versace κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Μαρτίου – μια προσαρμοσμένη ροζ εκδοχή του φορέματος που είχε φορέσει προηγουμένως η Blake Lively στο Met Gala του 2022.

Στην κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, η Μερσάντ φορούσε ένα ασπρόμαυρο φόρεμα σχεδιασμένο από τον Robert Wun, γεννημένο στο Χονγκ Κονγκ, με ένα γράμμα αγάπης από τον αρραβωνιαστικό της τυπωμένο στη φούστα από σιφόν. Σε συνεργασία με την Μερσάντ, ο Αμπάνι φορούσε επίσης ένα προσαρμοσμένο μαύρο κοστούμι σχεδιασμένο από τον Wun, επικαλυμμένο με κοσμήματα.

Στον επερχόμενο γάμο, οι καλεσμένοι αναμένεται να ντυθούν με «παραδοσιακή ινδική» ενδυμασία την Παρασκευή, σύμφωνα με το γαμήλιο προσκλητήριο, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα σάρι για τις γυναίκες και μια κούρτα – χαλαρά εφαρμοστό παντελόνι με χιτώνα – για τους άνδρες.

  • Ζητήθηκε από τους καλεσμένους να φορέσουν “ινδική επίσημη” ενδυμασία την επόμενη μέρα και “ινδικό chic” για την εκδήλωση δεξίωσης της Κυριακής.

Ο Malhotra περιέγραψε τον ενδυματολογικό κώδικα «ινδικού σικ» ως κάτι που «παντρεύει τα παραδοσιακά ινδικά στοιχεία με τη σύγχρονη μόδα».

Για το ζευγάρι, είπε, αυτό μεταφράζεται σε «εντυπωσιακά σύνολα που τιμούν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά ενώ αντικατοπτρίζουν το προσωπικό τους στυλ. Σκεφτείτε περίπλοκα κεντήματα και καινοτόμες σιλουέτες που ενσωματώνουν τόσο την παράδοση όσο και τη νεωτερικότητα».

Όσον αφορά τους καλεσμένους, είπε ο Malhotra, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε «διαχρονικά sarees και lehengas συνδυασμένα με μοντέρνες μπλούζες ή παραδοσιακά sherwanis με μοντέρνα πινελιά.

 

Τι χρειάζεται για να γίνει ένας γάμος σε τέτοια κλίμακα

Ένα γεγονός αυτού του μεγέθους χρειάζεται μήνες για να προγραμματιστεί και πιθανότατα περιλαμβάνει εκατοντάδες ανθρώπους που εργάζονται στα παρασκήνια για να το πραγματοποιήσουν.

“Οποιοδήποτε είδος μεγάλου έργου όπως αυτό απαιτεί συνήθως περίπου εννέα έως 12 μήνες προετοιμασίας και υπάρχει η συμμετοχή σχεδόν 40 έως 45 μεγάλων πρακτορείων ή συνεργατών”, δήλωσε η Mareesha Parikh, διοργανώτρια γάμων με έδρα τη Βομβάη και ιδρύτρια της Swaaha Weddings.

Ξεχωριστές ομάδες πιθανότατα θα ασχολούνται με τις κρατήσεις, την εξασφάλιση της ψυχαγωγίας, τη διαχείριση του σχεδιασμού παραγωγής, τον χειρισμό της τροφοδοσίας, μεταξύ άλλων καθημερινων εργασιών, πρόσθεσε.

  • Η βιομηχανία γάμων της Ινδίας έχει εξελιχθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία, με το Bollywood και την κουλτούρα των διασημοτήτων να εμπνέουν τα ζευγάρια να κάνουν μεγαλύτερες και ακόμη πιο ακριβές τελετές.

Πώς να σκορπίσεις τα λεφτά που δεν ξέρεις τί να τα κάνεις και η βιομηχανία ινδικών γάμων

Αλλά παρότι ο κόσμος έχει γοητευθεί με το παραμύθι του επερχόμενου γάμου, ταυτόχρονα εκφράζονται και επικριτικές φωνές. Για ορισμένους, η χλιδή του γεγονότος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φτώχεια που πλήττει δεκάδες εκατομμύρια στη χώρα και δείχνει αυτό που λένε οι επικριτές ότι είναι ένα αυξανόμενο χάσμα πλούτου μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ινδία.

Οι Αμπάνι, έχοντας επίγνωση του προνομίου τους, έχουν πραγματοποιήσει φιλανθρωπικές πράξεις πριν από μερικές από τις γιορτές. Την περασμένη Τρίτη, διοργάνωσαν μαζικό γάμο για 50 «άπορα» ζευγάρια στην πόλη, δίνοντάς τους κοσμήματα, καθώς και είδη σπιτιού και παντοπωλεία για ένα χρόνο.

Kαθώς αποτιμάται σε περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Confederation of All India Traders, ο τομέας του γάμου είναι η τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, απασχολώντας εκατομμύρια ανθρώπους. Τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε μια εκστρατεία «γάμου στην Ινδία» για να διατηρήσει τα χρήματα που δαπανώνται για γάμους εντός της χώρας.

«Οι τομείς εξειδίκευσης έχουν επίσης αυξηθεί», είπε ο Parikh. «Λάβετε για παράδειγμα τα εμπόδια δώρων. Τα παίρναμε και τα τυλίγαμε μόνοι μας. Τώρα υπάρχει ένα ξεχωριστό πρακτορείο που αναλαμβάνει την προμήθεια και ένα ξεχωριστό πρακτορείο που κάνει τη συσκευασία».

Η Vanessa Almeida, η ιδιοκτήτρια του The Gift House με έδρα τη Γκόα, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη συσκευασία περίπου 8.000 δώρων για τους καλεσμένους του Αμπάνι και της συζύγου του  είπε στο CNN ότι βρισκόταν στην πόλη για δύο εβδομάδες για να διασφαλίσει ότι όλες οι προετοιμασίες θα είναι ΟΚ.

«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μας ζητήθηκε να μην τραβήξουμε φωτογραφίες της εκδήλωσης, των ανθρώπων ή της δουλειάς που κάναμε», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Είχαν μάλιστα ζητήσει με πολύ σεβασμό από τους φιλοξενούμενους να μην το κάνουν, καθώς είχαν τις δικές τους ομάδες να καταγράφουν τα πάντα».

 

Με πληροφορίες από CNN

 

 

Επίδειξη υψηλής ραπτικής με οργανικά φωτοβολταϊκά και βιοαισθητήρες: Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της μόδας με υπογραφή Κωστέτσου και ΑΠΘ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: