Ο νεοσουλτάνος καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη δολοφονία του αδελφού του, όπως τον αποκαλεί, Χανίγιε: Ομιλεί για την ένδοξη Χαμάς και για “σιωνιστική βαρβαρότητα”

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην στην διευρυμένη συνεδρίαση των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία, Recep Tayyip Erdoğan, @RTErdogan




Η «σιωνιστική βαρβαρότητα» δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της, δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο Χ καταδικάζοντας «έντονα την προδοτική δολοφονία του Προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαηλ Χανίγιε στην Τεχεράνη», όπως αναφέρει.

«Αυτή η δολοφονία είναι μια απεχθής πράξη που στοχεύει στη διατάραξη της παλαιστινιακής υπόθεσης, της ένδοξης αντίστασης της Γάζας και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων αδελφών μας και στην απογοήτευση και τον εκφοβισμό των Παλαιστινίων», υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτει ότι «ο σκοπός της δολοφονίας κατά του αδελφού μου Ισμαήλ Χανίγιε είναι ο ίδιος με τον σκοπό των αηδιαστικών επιθέσεων κατά του Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, του Αμπντουλαζίζ Αλ Ραντισί και πολλών άλλων πολιτικών προσωπικοτήτων της Γάζας. Ωστόσο, η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της όπως έχει κάνει μέχρι τώρα».

«Ας ελπίσουμε ότι, με την ισχυρότερη στάση του ισλαμικού κόσμου και τη συμμαχία της ανθρωπότητας, ο τρόμος που ασκεί το Ισραήλ στη γεωγραφική μας περιοχή, ειδικά η καταπίεση και η γενοκτονία στη Γάζα, θα τερματιστεί σίγουρα και η περιοχή μας και ο κόσμος μας θα βρουν ειρήνη» συνέχισε.

«Για το λόγο αυτό, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλα τα μέσα, να σπρώχνουμε όλες τις πόρτες και να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας με όλα τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης, με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Καταλήγει λέγοντας: «Είθε ο Θεός να ελεήσει τον αδελφό μου Ισμαήλ Χανίγε, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της αποτρόπαιας επίθεσης. Υπομονή στην οικογένειά του και τα συλλυπητήρια μου στους αδελφούς μας από τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους και στον ισλαμικό κόσμο. Ο Θεός να σας ευλογεί με τον παράδεισο και την ομορφιά του».

  • ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Καταδικάζω έντονα την προδοτική δολοφονία του Προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη.

Αυτή η δολοφονία, είναι μια απεχθής πράξη που στοχεύει στη διατάραξη της Παλαιστινιακής Υπόθεσης, της ένδοξης αντίστασης της Γάζας και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων αδελφών μας και στην απογοήτευση και τον εκφοβισμό των Παλαιστινίων.

Ο σκοπός της δολοφονίας κατά του αδελφού μου Ismail Haniyeh είναι ο ίδιος με τον σκοπό των αηδιαστικών επιθέσεων κατά του Σεΐχη Ahmed Yasin, του Abdulaziz Al Rantisi και πολλών άλλων πολιτικών προσωπικοτήτων της Γάζας. Ωστόσο, η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

Ας ελπίσουμε ότι, με την ισχυρότερη στάση του ισλαμικού κόσμου και τη συμμαχία της ανθρωπότητας, ο τρόμος που ασκεί το Ισραήλ στηνπεριοχή μας, ειδικά η καταπίεση και η γενοκτονία στη Γάζα, θα τερματιστεί σίγουρα και η περιοχή μας και ο κόσμος μας θα βρουν ειρήνη.

Για το λόγο αυτό, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλα τα μέσα, να σπρώχνουμε όλες τις πόρτες και να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας με όλα τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης, με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είθε ο Θεός να ελεήσει τον αδελφό μου İsmail Haniye, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της αποτρόπαιας επίθεσης. Προσφέρω υπομονή στην οικογένειά του και τα συλλυπητήρια μου στους αδελφούς μας από τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους και στον ισλαμικό κόσμο.

Ο Θεός να σας ευλογεί με τον παράδεισο και την ομορφιά του.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

«Ειδεχθή δολοφονία» χαρακτηρίζει το πλήγμα στον Χανίγια η Τουρκία: Σκοπός του Ισραήλ η εξάπλωση του πολέμου υποστηρίζει η Άγκυρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: