Ο κρυπτόμενος Μακρόν μπορεί να σωθεί από την ολοκληρωτική και ταπεινωτική ήττα: Η τελευταία δημοσκόπηση δεν δίνει απόλυτη πλειοψηφία στους Λεπενιστές [video]

epa11455806 A poster with a photograph of French President Emmanuel Macron (L) and French member of Parliament for far-right Rassemblement National (RN) party Marine Le Pen (2-L), reads ‘funeral wedding’, next to a sticker for ‘New Popular Front’, pictured during a rally called by French unions and civil society organisation against far right party RN, ahead of second round of elections, in Paris, France, 03 July 2024. EPA/MOHAMMED BADRA




Silver alert για τον Εμανουέλ Μακρόν σκέφτονται να εκδώσουν οι Γάλλοι….

Την τελευταία φορά που εθεάθη δημόσια φορούσε σκούρο σακάκι αεροπόρου, γυαλιά ηλίου Top Gun και μαύρο καπέλο του μπέιζμπολ.

Η ingocnito ροκ σταρ εμφάνισή του στην παραθαλάσσια πόλη Le Touquet, την Κυριακή (30/6) στον α’ γύρο των γαλλικών εκλογών προσέλκυσε μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ειδησεογραφικά κανάλια.

Ωστόσο, έκτοτε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, παρ’ ότι πρόκειται για την πιο κρίσιμη πολιτικά εβδομάδα της χρονιάς, μιας και ο β’ γύρος των βουλευτικών εκλογών είναι την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Πού να χει πάει;

Εκτός από τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του, ο Μακρόν φαίνεται πως δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της Γαλλίας εδώ και μέρες, επισημαίνει το Politico.

Την περασμένη Κυριακή, μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου των γαλλικών εκλογών, αντί να εμφανιστεί στην τηλεόραση και να στείλει ένα παρηγορητικό έστω μήνυμα «στους τραυματισμένους στρατιώτες του» μετά και την καταβαράθρωσή του, το Μέγαρο των Ηλυσίων περιορίστηκε απλώς στο να εκδώσει μία σύντομη δήλωση του προέδρου, που καλούσε σε ενότητα.

Όπως όλα δείχνουν η κεντρώα παράταξη του Μακρόν δίνει μια απελπισμένη μάχη χωρίς τον ηγέτη της. Και η πραγματικότητα είναι ότι οι σύμμαχοί του δεν τον θέλουν στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς το πρόσωπο του Μακρόν αφαιρείται ακόμη και από τα έντυπα της προεκλογικής εκστρατείας.

«Του είπαν να σταματήσει [την προεκλογική εκστρατεία].. Και δεν είναι ότι άκουσε το μήνυμά μας, είναι ότι αναγκάστηκε να το ακούσει», δήλωσε στέλεχος του κόμματος του Μακρόν, “Renaissance”, υπό καθεστώς ανωνυμίας. «[Ο πρόεδρος] υποτίμησε πόσο πολύ το κοινό απωθήθηκε από την προσωπικότητά του», πρόσθεσε.

Τον τελευταία καιρό αρκετά ηχηρά ονόματα του κόμματος πίεσαν τον Μακρόν να μείνει μακριά από την προεκλογική εκστρατεία, σε αυτό που ένας βασικός σύμμαχός του αποκάλεσε «απαραίτητη απο-Μακρονοποίηση».

Εν τη απουσία του, πάντως, το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) στη Γαλλία είναι πιθανό να μην κατορθώσει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η OpinionWay, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της καθημερινής επιχειρηματικής εφημερίδας Les Echos και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση δίνει στο RN έναν αριθμό μεταξύ 205 και 230 εδρών που είναι περισσότερες από τις έδρες του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου (NPF) με 145-175 έδρες, ενώ ακολουθούν οι κεντρώοι του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με 130-162 έδρες.

Για την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία απαιτούνται 289 έδρες.

Με πληροφορίες από Politico, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Σούνακ συγχαίρει τον Στάρμερ, οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια στην εξουσία: Αλλαγή σελίδας με τεράστια πλειοψηφία – Με την 8η βγήκε βουλευτής ο Φάρατζ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: