Ο Κόλιν Στιούαρτ δεν έχει θέση στην Κύπρο: Εξαιρετικά αρνητικές οι εκθέσεις του, ισοπεδώνει την Κυπριακή Δημοκρατία, χαϊδεύει τον τουρκικό Αττίλα… (video)

UNFICYP held a flag-raising ceremony for German peacekeepers at UN Protected Area. Top UN official in Cyprus, Colin Stewart, welcomed the two new German UNPOL officers serving for peace for the first time in Cyprus. Photo via UN Cyprus, @UN_CYPRUS




Εξαιρετικά αρνητική για την Κυπριακή Δημοκρατία είναι η έκθεση του φιλότουρκου Κόλιν Στιούαρτ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Κύπρο. (Στο τέλος του κειμένυ μπορείτε να βρείτε την φιλοτουρκική έκθεση).

Εκδικούμενος τη Λευκωσία και εξυπηρετώντας την κατοχική Τουρκία, ο κ. Στιούαρτ εξισώνει πλήρως τις ενέργειες του κατοχικού στρατού του Αττίλα με τη νόμιμη Εθνική Φρουρά. Σβήνει τελείως το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται παράνομα στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου διατηρεί την κατοχή της Τουρκίας.

Ο άνθρωπος του Αντόνιο Γκουτέρες στο νησί δεν αναγνωρίζει τον επιτιθέμενο, που είναι ο στρατός κατοχής από τον αμυνόμενο που είναι ο νόμιμος στρατός της Κύπρου.

Λέει μεν ότι υποσκάπτεται η εξουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) από τις ενέργειες του τουρκικού κατοχικού στρατού, αλλά ισχυρίζεται ότι το ίδιο γίνεται και από την …Εθνική Φρουρά. Πρόκειται για απαράδεκτο ψέμα τεραστίων διαστάσεων.

Λίγο πολύ μας λέει ότι δεν ευθύνεται η κατοχική Τουρκία, που διατηρεί τα στρατεύματα του Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό το ανυψώνει σε μείζον θέμα ενώ θα έπρεπε να είναι η τουρκική κατοχή. Ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κάνει επαναπροωθήσεις μεταναστών, ενώ η αλήθεια είναι άλλη: Η Λευκωσία έκλεισε τους δρόμους από τους οποίους ο κατοχικός τουρκικός στρατός έστελνε παράνομους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές.

Επίσης ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι αυξήθηκαν οι (στρατιωτικές) προωθήσεις στη Νεκρή Ζώνη εξισώνοντας τις παράνομες εισβολές των τουρκικών στρατευμάτων με τις αμυντικές ενέργειες της Εθνικής Φρουράς.

Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αντιδράσει και να ζητήσει την αντικατάσταση του φιλότουρκου Κόλιν Στιούαρτ. Ο εν λόγω αξιωματούχος του ΟΗΕ ψεύδεται ασύστολα και προκαλεί τεράστια ζημία στα συμφέροντα των Ελλήνων της Κύπρου.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ

Στην ανταπόκριση του στο Omega της Κύπρου, ο Μιχάλης Ιγνατίου μετέδωσε τα εξής:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να παραδώσει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας τις εκθέσεις, που συνέγραψε βεβαίως ο Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος καλύπτει μονίμως τους Τούρκους. Οι εκθέσεις παραδόθηκαν χθες το βράδυ στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είναι οι εκθέσεις για τις καλές υπηρεσίες και για την Ειρηνευτική Δύναμη. Η έκθεση της κ. Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα παραδοθεί στις 12 Ιουλίου. Άρα μετά την ενημέρωση του κ. Στιούαρτ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία θα γίνει στις 11 του μήνα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής μας -και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο- εκφράζονται φόβοι ότι οι εκθέσεις δεν λένε την αλήθεια ούτε για την εισβολή των Τούρκων στη Νεκρή Ζώνη της Πύλας ούτε για την υπόθεση των μεταναστών, που βρήκαν καταφύγιο στη Νεκρή Ζώνη.

Βεβαίως, σημείωσε, το βασικό ερώτημα είναι πως μπόρεσαν να φτάσουν στο σημείο στο οποίο βρίσκονται. Γιατί δεν τους σταμάτησαν ο κατοχικός στρατός; Γιατί δεν τους σταμάτησαν τα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Τέλος, σημείωσε για μία ακόμη φορά, ότι ο κ. Στιούαρτ λειτούργησε υπονομευτικά στην αποστολή της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα. Αναμενόμενο ήταν, διότι εάν τα συμπεράσματα της ήταν διαφορετικά από τα δικά του, θα αποκαλυπτόταν ο ρόλος του εναντίον των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ: SG-report-on-UNFICYP-July2024

Ο κατοχικός Τατάρ εγκαλείται ως υπονομευτής ακόμη και από τους Τουρκοκύπριους για τη στάση του στο Κυπριακό: Ο Ακάνσοϊ ζητά λύσεις με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: