Ο κατοχικός Τατάρ εγκαλείται ως υπονομευτής ακόμη και από τους Τουρκοκύπριους για τη στάση του στο Κυπριακό: Ο Ακάνσοϊ ζητά λύσεις με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

The Personal Envoy of the UN Secretary-General on Cyprus, Maria Angela Holguín, met with Occupied Leader, Ersin Tatar. Photo via psevdostate




Ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Ασίμ Ακάνσοϊ άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στις διαπραγματεύσεις και είπε ότι η πολιτική αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η BuGün Kıbrıs γράφει ότι ο Ακάνσοι είπε ότι ο Τατάρ και οι υποστηρικτές του προσπαθούν να τραβήξουν την ελληνοκυπριακή πλευρά στο διαπραγματευτικό πλαίσιο που θέλουν, διαταράσσοντας όλη τη βασική δομή και τις συμφωνίες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε επίσης ότι η επιβολή από τον Τατάρ της προϋπόθεσης της «κυρίαρχης ισότητας και ισότιμης διεθνούς εκπροσώπησης» είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή στο διεθνές πλαίσιο και ότι η προσέγγιση αυτή δεν είναι παρά μια προσπάθεια νομιμοποίησης μιας αποσχιστικής βούλησης.

Είπε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» θέλει λύση και η λύση βρίσκεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Diyalog ο κατοχικός  «υπουργός μεταφορών» Ερχάν Αρικλί  και ηγέτης του «Κόμματος» της Αναγέννησης (YDP-το Κόμμα των εποίκων), σε δήλωση μετά τη ενημέρωση που έκανε ο Τατάρ στα πολιτικά κόμματα, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε ότι «το άνοιγμα των Βαρωσίων πρέπει να συνεχιστεί. Ο νόμος για τον φόρο ανάπτυξης θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ».

Αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης αξιολογήθηκαν επίσης οι «πρακτικές και οι συλλήψεις» που έγιναν πρόσφατα από την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Αρικλί απαρίθμησε τις απόψεις που παρουσίασε το YDP.

Πρώτη θέση ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η επιτροπή ακίνητης περιουσίας θα είναι πιο αποτελεσματική με τη δημιουργία πόρων» δεύτερη θέση ότι «θα πρέπει να θεσπιστεί ένας νόμος για τον φόρο ανάπτυξης για την εκτουρκισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών στο Βορρά». Τρίτη θέση, σύμφωνα με τον ίδιο ότι «θα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για όσους κατέχουν Ελληνοκυπριακή περιουσία στο βορρά να αγοράσουν ελληνοκυπριακή περιουσία απευθείας από τον ιδιοκτήτη».

Υποστήριξε τέλος ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί το άνοιγμα των Βαρωσίων και να επιστραφούν οι περιουσίες των Ελληνοκυπρίων που έχουν περιουσία στα Βαρώσια. Για τις σφετερισμένες περιουσίες των ιδρυμάτων θα πρέπει να εφαρμοστούν διεθνή ένδικα μέσα και τα Ιδρύματα θα πρέπει να αποζημιωθούν».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΑΑΡ/ΗΦ)
Λευκωσία, Κύπρος

Απόλυτος για το απευθείας εμπόριο με το ψευδοκράτος και τις απευθείας πτήσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Να το ξεχάσει ο κατοχικός ηγέτης Tατάρ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: