Ο ινφλουένσερ του Θεού: 15χρονος Ιταλός εξπέρ των video games θα γίνει ο πρώτος άγιος της ψηφιακής εποχής για την Καθολική Εκκλησία: Έδωσε την εντολή ο Πάπας [videos]

FILE PHOTO: Ο Κάρλο Ακούτις κηρύχθηκε “ευλογημένος” το 2020 και σήμερα αποφασίστηκε η αγιοποίησή του από το Βατικανό. Screenshot via YouTube@CNN/




Ένας Ιταλός έφηβος εξπέρ στα video games, θα γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, μετά την έγκριση σχετικού για αγιοποίηση από τις εκκλησιαστικές αρχές.

Ο Κάρλο Ακούτις , ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, είχε γίνει διάσημος για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε τις εξαιρετικές δεξιότητές του στους υπολογιστές κα την τεχνολογία για να διαδίδει την καθολική πίστη, ενώ κατ’ αυτό τον τρόπο κέρδισε και το παρατσούκλι “ο ινφουένσερ του Θεού”.

Η αναγνώρισή του ως αγίου από την Καθολική Εκκλησία μπορεί να πάρει δεκαετίες, αλλά ο σκοπός που είχε ο Ακούτις έχει κάνει γοργή πρόοδο, καθώς έχει πλέον αφοσιωμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Ακούτις συχνά απεικονίζεται φορώντας τζιν και αθλητικά παπούτσια, και η ιστορία του θεωρείται χρήσιμη για την Καθολική Εκκλησία καθώς επιδιώκει να συνδεθεί καλύτερα με τη νεότερη γενιά στην ψηφιακή εποχή και έχει γίνει δημοφιλής στις καθολικές οργανώσεις νέων.

Η διαδικασία της αγιοποίησης από την εκκλησία  απαιτεί συνήθως οι υποψήφιοι να έχουν δύο θαύματα που τους αποδίδονται, με κάθε υποτιθέμενο υπερφυσικό περιστατικό να απαιτεί εις βάθος εξέταση. Τον Μάιο, ένα δεύτερο θαύμα που αποδόθηκε στον Ακούτις  αναγνωρίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο –  μια απόφαση που άνοιξε το δρόμο για να ανακηρυχθεί άγιος.

Ήταν το προτελευταίο βήμα με το τελευταίο να ολοκληρώνεται σήμερα, όταν το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας έδωσε την εντολή να γίνει η αγιοποίηση, ύστερα από την σύγκληση του συμβουλίου των καρδιναλίων υπο τον Ποντίφικα και την διεξαγωγή ψηφοφορίας από την οποία προήλθε η απόφαση της αγιοποίησης τους Ακούτις, μαζί με άλλους 14 υποψηφίους.

  • Ωστόσο, η ημερομηνία για την αγιοποίησή του δεν έχει οριστεί ακόμη, αν και είναι πιθανό να συμβεί  κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των εορτασμών του ιωβηλαίου έτους της Καθολικής Εκκλησίας το 2025.

Αυτή η τελετή αγιοποίησης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων και υπό την αιγίδα του Πάπα, θα είναι η στιγμή που ο Ακούτις θα ανακηρυχθεί επίσημα άγιος, πράγμα που σημαίνει ότι η Καθολική Εκκλησία σε όλο τον κόσμο μπορεί να ονομάσει ενορίες και σχολεία με το όνομα του εφήβου και επίσης να καθιερωθεί ετήσιος εορτασμός στην μνήμη του.

  • Ο Ακούτις, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο , το 1991 μένει στη μνήμη των φίλων και της οικογένειάς του για την απόλαυση που αντλούσε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια όπως το   Halo, το Super Mario και το Pokémon.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, δημιούργησε επίσης έναν ιστότοπο που  τεκμηρίωνε αναφορές για θαύματα  που λάμβαναν χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μαζί με τους υπολογιστές και τα παιχνίδια του, ο Ακούτις έπαιζε σαξόφωνο, του άρεσε το ποδόσφαιρο, αγαπούσε τα ζώα και τραβούσε μικρές, χιουμοριστικές ταινίες με τα σκυλιά του.

Τα τελευταία λόγια του  στη μητέρα του πριν υποκύψει στον καρκίνο: 

«Μαμά, μη φοβάσαι. Από τότε που ο Ιησούς έγινε άνθρωπος, ο θάνατος έχει γίνει το πέρασμα προς τη ζωή και δεν χρειάζεται να τον αποφύγουμε. Ας προετοιμαστούμε να ζήσουμε κάτι εξαιρετικό στην αιώνια ζωή».

Η μητέρα του, Αντόνια Σαλτσάνο,  περιέγραψε τον γιο της ως «σημάδι ελπίδας» που δείχνει ότι η αγιότητα είναι δυνατή σήμερα.

« (Με) όλα τα μέσα ενημέρωσης, τις τεχνολογίες, φαίνεται μερικές φορές ότι η αγιότητα είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Αντίθετα, η αγιότητα είναι επίσης κάτι στις μέρες μας σε αυτή τη σύγχρονη εποχή».

Είπε ότι ο γιος της αγόρασε ένα PlayStation όταν ήταν οκτώ ετών, αλλά περιορίστηκε σε μία ώρα την εβδομάδα gaming, καθώς φοβόταν ότι θα μπορούσε να γίνει εθιστικό και γνώριζε τους «κίνδυνους του Διαδικτύου».

  • Ο Σαλτσάνο πρόσθεσε ότι από την ηλικία των εννέα ετών, ο νεαρός περνούσε χρόνο βοηθώντας τους άστεγους στο Μιλάνο και έδινε το χαρτζιλίκι του σε όσους κοιμόντουσαν στους δρόμους. Εξήγησε ότι επέμενε να έχει μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια, ώστε να μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για να βοηθήσει τους φτωχούς.

Ο Ακούτις ανακηρύχθηκε «ευλογημένος» το 2020 μετά το πρώτο του θαύμα, όταν σύμφωνα με αναφορές, θεράπευσε ένα αγόρι από τη Βραζιλία που είχε εκ γενετής πρόβλημα στο πάγκρεας το οποίο το έκανε να μην μπορεί να φάει κανονικά. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, θεραπεύτηκε αφού η μητέρα του είπε ότι προσευχήθηκε στον Ακούτις να μεσολαβήσει και να βοηθήσει να θεραπευθεί ο γιός της.

Το δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στον Ακούτις σχετίζεται με την θεραπεία ενός κοριτσιού από την Κόστα Ρίκα που είχε υποστεί τραύμα στο κεφάλι αφού έπεσε από το ποδήλατό της στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου σπούδαζε. Η μητέρα της είπε ότι προσευχήθηκε για την ανάρρωση της κόρης της στον τάφο του Ακούτις στην Ασίζη.

 

Με πληροφορίες από CNN

Tower Bridge: 130 χρόνια κλείνει η διάσημη γέφυρα του Τάμεση – σύμβολο του Λονδίνου * Ένα σχεδιαστικό θαύμα που προέκυψε ως βιοτική ανάγκη του 19ου αιώνα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: