Ο άβουλος Γκουτέρες και οι φιλότουρκοι συνεργάτες του συγκαλύπτουν τον τουρκικό Αττίλα: Επιβραβεύουν την κατοχική δύναμη και υποβαθμίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία…

Secretary-General António Guterres (second from right) arrives in Kyrgyzstan, the second stop on his trip in Central Asia. Photo via United Nations




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Όταν στην περίπτωση της Κύπρου, του Κυπριακού, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι Οργανισμοί όπως και ισχυρές κυβερνήσεις κρατούν ίσες αποστάσεις, τότε προδήλως συγκαλύπτουν την κατοχική πλευρά.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κατέθεσε δυο εκθέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που αφορούν την Κύπρο.

Η πρώτη αφορά τις Καλές Υπηρεσίες, δηλαδή το Κυπριακό και η δεύτερη την δράση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.  Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Γενικός Γραμματέας έδωσε βάρος στην λειτουργία των Τεχνικών Επιτροπών, που ασχολούνται με θέματα καθημερινότητας και δείχνει συνεργασία ή μη των δυο πλευρών.

Η ουσία, όμως, σε σχέση με τις προσπάθειες στο Κυπριακό, υπάρχει μια πραγματικότητα, η οποία σκοπίμως δεν αναφέρεται. Το γεγονός ότι η κατοχική πλευρά υποστηρίζει λύση δυο κρατών ενώ η ελληνική κυπριακή πλευρά δηλώνει υπέρ του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού.

  • Είναι προφανές πως υπάρχει από τουρκικής πλευράς μια προσπάθεια ανατροπής των αποφάσεων του ΟΗΕ, αμφισβήτησης των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, πλην όμως στη Νέα Υόρκη έχει επιβληθεί σιωπητήριο. Σιωπητήριο που συνιστά συγκάλυψη της τουρκικής συμπεριφοράς.

Βεβαίως θα πρέπει να αναμένουμε και την έκθεση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελ Ολγκίν Κουεγιάρ, που η υποβολή της χρονικά αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών. Στο περιεχόμενο θα φανεί κατά πόσο θα υπάρξει αναφορά στις εκατέρωθεν θέσεις για τη μορφή της λύσης του Κυπριακού. Έστω και καταγραφή.

Στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες κατηγορεί και τις δυο πλευρές, την Κυπριακή Δημοκρατία και την κατοχική για…παραβιάσεις.

Στην έκθεση του ο Γ.Γ., την οποία σύνταξε ο εκπρόσωπος του στο νησί, Κόλιν Στιούαρτ, αναφέρεται σε «αριθμό ρεκόρ» των παραβιάσεων και από τις δυο πλευρές στην νεκρή ζώνη και για τις παραβιάσεις που προωθήθηκαν και από τις δύο πλευρές, το οποίο «σηματοδοτεί τη διάβρωση του σεβασμού προς την εξουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ» και «την περιφρόνηση που επιδεικνύεται και από τις δύο πλευρές».

Η εξίσωση των δυο πλευρών, ο ίσος καταμερισμός ευθυνών προφανώς και είναι μια διαχρονική τακτική, που στο βάθος εξυπηρετεί την κατοχική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, συντάκτης με την ομάδα του των δυο εκθέσεων, επιβεβαιώνει την προσέγγιση που υποβαθμίζει την ουσία του Κυπριακού και επιβραβεύει την κατοχική δύναμη, τον κατακτητή. Το θύμα και ο θύτης ένα πράγμα. Ίσες ευθύνες!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Επιτέλους η Λευκωσία κυνηγά τους κλέφτες: Χαμός στα κατεχόμενα από το κυνηγητό των σφετεριστών των ελληνοκυπριακών περιουσιών από την Κυπριακή Δημοκρατία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: