Νεκροί και τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη: Καταστράφηκαν υποδομές που χρησιμοποιεί το Ιράν για τη μεταφορά πολεμικού υλικού

epa11489394 A Houthi soldier keeps watch as flames and smoke rise from a burning pile of seized narcotic drugs during their destruction, in Sana’a, Yemen, 20 July 2024. EPA, YAHYA ARHAB




Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στο λιμάνι Χοντέιντα και τη γύρω περιοχή, στη δυτική Υεμένη, όπως μεταδίδει σήμερα το προσκείμενο στους Χούθι τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη θεωρήθηκαν αντίποινα στην επίθεση με drone που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι εναντίον του Τελ Αβίβ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε χθεσινό τηλεοπτικό του μήνυμα ότι το λιμάνι της Υεμένης, που βομβαρδίστηκε από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, αποτελεί πύλη εισόδου για τα ιρανικά όπλα που λαμβάνουν οι Χούθι.

Από την πλευρά τους οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν ότι δεν θα διστάσουν να επιτεθούν σε στόχους «ζωτικής σημασίας» στο Ισραήλ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μια ισραηλινή επιδρομή σε μια πόλη στο νότιο Λίβανο αργά το βράδυ του Σαββάτου “έπληξε μια αποθήκη πυρομαχικών”, τραυματίζοντας παράλληλα τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

“Μια επιδρομή στην πόλη Αντλούν είχε στόχο μια αποθήκη πυρομαχικών”, μετέδωσε το πρακτορείο, αναφέροντας ότι “ρουκέτες εξακολουθούν να εκρήγνυνται”.

Νωρίτερα, τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters έκαναν λόγο για ισραηλινές επιδρομές που έπληξαν αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Τα ισραηλινά πλήγματα έγιναν στην πόλη Αντλούν, περίπου 40 χλμ βόρεια των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ και προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής από τον ισραηλινό στρατό.

Τα πλήγματα στον νότιο Λίβανο έρχονται ώρες μετά τις ισραηλινές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στη Χοντέιντα της Υεμένης, μια ισραηλινή επίθεση που σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ θα σηματοδοτήσει μια “νέα και επικίνδυνη φάση” στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σαναά, Yemen
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βηρυτός, Lebanon

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: