Μία πολύ πικρή απόφαση για τον γερουσιαστή Μενέντεζ και την Ομογένεια μας: Το πλήγμα είναι τεράστιο… Η ανταπόκριση-ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega της Κύπρου (video)

epa11482087 US Senator Bob Menendez of New Jersey leaves United States federal court after the jury ruled he and two others are guilty on all counts in his corruption trial in New York, USA, 16 July 2024. EPA, SARAH YENESEL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δυστυχώς τα νέα για τον φιλέλληνα γερουσιαστή, τον Δημοκρατικό Αμερικανό νομοθέτη, Ρόμπερτ Μενέντεζ, δεν είναι καθόλου καλά. Όπως σημειώσαμε και χθες, σε τρία κείμενα μας, το Σώμα των Ενόρκων τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μία πάρα πολύ πικρή απόφαση για τον γερουσιαστή, αλλά και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, τους Αρμένιους, τους Κούρδους και όλους τους λαούς, που υποφέρουν από την απαράδεκτη επιθετικότητα και παραβατικότητα της κατοχικής Τουρκίας.

Ο κ. Μενέντεζ ήταν ο μαχητής πολιτικός που τα είχε βάλει με τον ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν και τον είχε κερδίσει κατά κράτος, και με την ακύρωση της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών F-35, και με όλες τις υποθέσεις παραβιάσεων των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  • Ήταν ο μεγαλύτερος -στην αμερικανική πολιτική ιστορία- υποστηρικτής της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ειναι δε χαρακτηριστικό ότι όσο και αν προσπάθησαν οι εισαγγελείς δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό στις σχέσεις του κ. Μενέντεζ με τους Ελληνες, τους Αρμένιους και τους Κούρδους φίλους του.

Και το αναφέρω επειδή στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν απαράδεκτοι ισχυρισμοί και άνθρωποι με ελληνικά ονόματα καθυβρίζουν τον πιο φιλέλληλα νομοθέτη, αφήνοντας υπονοούμενα και για τους ομογενείς μας. Πρέπει να ντρέπονται. Όσα υπονοούν είναι καραμπινάτα ψέματα.

Γράφουν με αισχρό τρόπο ακόμα και …”δημοσιογράφοι”, που το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ο εξαγνισμός του Τούρκου κατακτητή. Ανθρωπάκια… Πρόκειται για τους γωστούς υποστηρικτές του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Είναι οι ίδιοι που ισχυρίζονται ότι φταίει η Λευκωσία για το Κραν Μοντανά και όχι η κατοχικη Τουρκία.

Αλλά, ας μην χαίρονται, ένας άλλος Μενέντεζ αναδεικνύεται στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, ο γιος του Ρόμπερτ Μενέντεζ τζούνιορ. Ένα νέο καθαρό παιδί, που έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές την Κύπρο και γνωρίζει καλά το πρόβλημα της. Η Ομογένεια μας έχει και άλλους νομοθέτες που υποστηρίζουν τα ελληνικά εθνικά θέματα. Είναι δύσκολο να γεμίσουν τα παπούτσια του γερουσιαστή, αλλά προσπαθούν και με το παραπάνω…

Το πλήγμα, λοιπόν, είναι τεράστιο από την απόφαση του Δικαστηρίου, μία απόφαση καταπέλτης και άδικη, όπως τόνιζαν οι δικηγόροι του.

Το πιθανό τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του γερουσιαστή αποτελεί μεγάλο πλήγμα και για την Ομογένεια μας της Αμερικής, η οποία στηριζόταν στην ισχύ του Ρόμπερτ Μενέντεζ. Μαζί πέτυχαν πολλές νίκες.

  • Και είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία πέτυχε να αγοράσει τα μαχητικά F-16, μόνο όταν ο γερουσιαστής αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Μέχρι τότε τα είχε κλειδωμένα…

Οι επικεφαλής της νομικής ομάδας του γερουσιαστή, δήλωσαν ότι ήταν «έκπληκτοι και απογοητευμένοι από την ετυμηγορία του Σώματος των Ενόρκων». Υποστήριξαν ότι ο κ. Μενέντεζ, είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες.

«Είμαστε πρόθυμοι να αναδείξουμε με πολύ επιθετικό τρόπο τα πολύ ουσιαστικά νομικά ζητήματα κατά την έφεση στο Ανώτερο Δικαστήριο», δήλωσαν οι κ. Adam Fee και Avi Weitzman, δύο από τους πιο γνωστούς δικηγόρους της χώρας.

Ελπίζουν και αναμένουν ότι ο πελάτης τους θα δικαιωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλά, έχει μπροστά του ένα …βουνό ψηλό όσο το Έβερεστ, καθώς οι εισαγγελείς συνεχίζουν ένα κυνηγητό εναντίον του, που ξεκίνησε από το 2017

Πάντως, η δικαστική απόφαση τελειώνει την πολιτική καριέρα του γερουσιαστή, αν και όπως προαναφέραμε απομένει η ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα καταφύγει. Ήδη ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται την απόφαση των Ενόρκων, η οποία, όπως είπε, δεν στηρίζεται ούτε στους νόμους, ούτε στα γεγονότα.

Πρόβλεψε μάλιστα ότι η προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει επιτυχή κατάληξη, διότι οι δικαστές σε παρόμοιες περιπτώσεις αθώωσαν τους πολιτικούς που είχαν κατηγορηθεί για διαφθορά.

  • Ο γερουσιαστής δήλωσε ότι «προφανώς, είμαι βαθιά, πολύ βαθιά απογοητευμένος από την απόφαση του σώματος των ενόρκων». και έστειλε μήνυμα στους συναδέλφους του στη Βουλή και τη Γερουσία:

«Δεν υπήρξα ποτέ, μα ποτέ ξένος πράκτορας και η απόφαση που δόθηκε από το σώμα των ενόρκων θα έθετε σε κίνδυνο κάθε μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ όσον αφορά το τι πιστεύουν ότι θα ήταν ένας ξένος πράκτορας», είπε.

Την ίδια στιγμή οι Δημοκρατικοί νομοθέτες τον κάλεσαν να παραιτηθεί από τη Γερουσία αλλά δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν θα το πράξει. Παρά την απόφαση των Ενόρκων, δικαιούται να παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μενέντεζ, οι δικηγόροι του και οι φίλοι του δεν περίμεναν την αρνητική απόφαση. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλους, επειδή ήταν βέβαιοι ότι ο εισαγγελέας είχε αποτύχει να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες.

Φαίνεται από την απόφαση ότι οι Ένορκοι δεν είχαν πειστεί από την παρουσίαση των στοιχείων της νομικής ομάδας του γερουσιαστή.

Οι κατηγορίες αφορούν υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες φαίνεται ότι αναμείχθηκε η σύζυγος του γερουσιαστή μερικές πριν ακόμα παντρευτούν. Αλλά οι ένορκοι δεν πείστηκαν ότι δεν γνώριζε ο κ. Μενέντεζ. Παρά το γγεονός ότι τα στοιχεία ήταν ενώπιον μας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι, γενικά μιλώντας, πρέπει να μην ξεχνούν τους ευεργέτς τους. Ναι, οι κατηγορίες είναι φρικτές. Αλλά ο κ. Μενέντεζ έχει ακόμα νομικά μέσα και συνεχίζει να δηλώνει αθώος.

Από καρδιάς ευχόμαστε να δικαιωθεί…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν ο Τραμπ δεν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: