Μετά την Υεμένη, το Εβραϊκό Κράτος κτύπησε μέσα στο Λίβανο: Τίναξε στον αέρα αποθήκη πυρομαχικών προφανώς της Χεζμπολάχ… Το Ισραήλ ανοίγει νέο μέτωπο;

epa11489551 A handout screen grab taken from a video released by the Houthis media center shows a Houthi police car driving past fire and smoke rising following Israeli airstrikes in the port city of Hodeidah, Yemen, 20 July 2024. The Israel Defense Forces (IDF) confirmed on 20 July to have carried out airstrikes on Houthi military targets in the area of the Hodeidah port. EPA, HOUTHIS MEDIA CENTER HANDOUT




Μια ισραηλινή επιδρομή σε μια πόλη στο νότιο Λίβανο αργά το βράδυ του Σαββάτου “έπληξε μια αποθήκη πυρομαχικών”, τραυματίζοντας παράλληλα τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

“Μια επιδρομή στην πόλη Αντλούν είχε στόχο μια αποθήκη πυρομαχικών”, μετέδωσε το πρακτορείο, αναφέροντας ότι “ρουκέτες εξακολουθούν να εκρήγνυνται”.

Νωρίτερα, τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters έκαναν λόγο για ισραηλινές επιδρομές που έπληξαν αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Τα ισραηλινά πλήγματα έγιναν στην πόλη Αντλούν, περίπου 40 χλμ βόρεια των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ και προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής από τον ισραηλινό στρατό.

Τα πλήγματα στον νότιο Λίβανο έρχονται ώρες μετά τις ισραηλινές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στη Χοντέιντα της Υεμένης, μια ισραηλινή επίθεση που σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ θα σηματοδοτήσει μια “νέα και επικίνδυνη φάση” στην περιοχή.

Η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ προειδοποίησε χθες το βράδυ ότι οι ισραηλινές επιδρομές κατά των Χούθι – συμμάχων της Χεζμπολάχ – στην Υεμένη, σηματοδοτούν μια «επικίνδυνη» καμπή, εννέα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η ανόητη ενέργεια του σιωνιστή εχθρού προαναγγέλλει μια νέα επικίνδυνη φάση στη σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή», προειδοποίησε η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, καθώς και από τους Παλαιστίνιους και τους συμμάχους της Υεμένης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα στην υεμενίτικη πόλη-λιμάνι Χοντέιντα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Χούθι.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί «σοβαρά εγκαύματα».Οι ισραηλινές επιδρομές προκάλεσαν πελώρια φωτιά στο λιμάνι.

  • Οι Χούθι κατηγορούν το Ισραήλ – Αναφορές για θύματα

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήμερα τη Χοντέιντα, την πόλη λιμάνι στη δυτική Υεμένη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.

Δεν αναφέρθηκε απολογισμός θυμάτων.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη-λιμάνι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά από μια επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε ένα νεκρό. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Χούθι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βηρυτός, Lebanon
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Κάιρο, Egypt

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά το βομβαρδισμό της Υεμένης: «Δεν υπάρχει μέρος που να μην φθάνει το Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου, «θα εκδικηθούμε» απαντούν οι Χούθι [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: