Με στίχους προσπαθεί να απαντήσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου στον τέως Πρόεδρο της Κύπρου: Τα ψέματα για το Κραν Μοντανά της Ελβετίας και το Peninsula της Νέας Υόρκης (video)

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξη του στον Κυριάκο Πομηλορίδη του Αντέννα. Φωτογραφία από το Podcast του Αντέννα




Ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου επιχείρησε να απαντήσει -με στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη- στις καταγγελίες του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη… περί «πικραμένου».

Βγαίνοντας στην αντεπίθεση, ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτηρισε «πικραμένο» τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο podcast του ΑΝΤ1, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον διάδοχό του στο κόμμα, η οποία κορυφώθηκε στις Προεδρικές Εκλογές, απάντησε στις πρόσφατες αναφορές του κ. Νεοφύτου για το Κυπριακό αλλά σχολίασε και την έκβαση των εκλογών του 2023.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, που θεωρεί ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές επειδή δήθεν “προδώθηκε” από τον Αναστασιάδη, έγραψε:

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε… Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος, η ζημιά ήτανε στο ζύγι, πάντα φταίει κάποιος άλλος, Μανώλης Αναγνωστάκης».

Συμπλήρωσε ότι «πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε. Πικρό είναι το ποτήρι της διχοτόμησης, που κινδυνεύει να το πιεί όλος ο Ελληνισμός. Πικρό είναι το ψέμα με τον μπαμπούλα του ΑΚΕΛ. Πικρό θα είναι και το φως της ιστορίας, απο το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει».

Η απάντηση του Νεοφύτου θεωρείται κατώτερη των περιστάσεων διότι δεν απαντά στις καταγγελίες του κ. Αναστασιάδη. Η πλευρά του τέως Προέδρου γνωρίζει ότι πίσω από πολλές επιθέσεις εναντίον του, βρίσκεται ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που συνεργάζεται με συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Τουμάζου Τσελεπή, ότι η Τουρκία κατέθεσε στο Crans Montana και στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών non paper, με το οποίο αποδεχόταν την κατάργηση των εγγυήσεων και του δικαιώματος μονομερούς επέμβασης.

Όπως διαψεύδει και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτή που απέρριψε το έγγραφο για τον μηχανισμό εφαρμογής λύσης, που κατέθεσε στο δείπνο ο Αντόνιο Γκουτέρες. Ενώ απαντά σε έντονο ύφος και σε όσους του χρεώνουν στην ουσία, το ναυάγιο του Crans Montana.

«Αυτό που ακούω ότι εσηκώθηκε και έφυγε ο Αναστασιάδης… τόσες φαιδρότητες από ανθρώπους που δεν ήταν παρόντες, είναι θλιβερό να ακούγονται. Ή ότι ο Αναστασιάδης σηκώθηκε κι έφυγε από τις συνομιλίες ή ζήτησε να τερματιστούν. Υπάρχουν πρακτικά, υπάρχει εν ζωή ακόμα ευτυχώς κι εύχομαι να ζήσει πολλές δεκαετίες ακόμα ο κ. Μαυρογιάννης, επιτέλους κάποια στιγμή να σταματήσουν όλες αυτές οι μυθοπλασίες για να δικαιολογούνται πάντοτε οι τουρκικές θέσεις αντί οι ελληνοκυπριακές θέσεις».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήκωσε το γάντι και απάντησε και σε όσους τον προκάλεσαν να αποκαλύψει τα όσα συζήτησε στις δύο συναντήσεις που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ότι τέθηκε σε οποιαδήποτε στιγμή θέμα λύσης δύο κρατών.

«Ουδέποτε συζήτησα με οποιονδήποτε για δύο κράτη. Εκείνο που συζητούσα, που πρότεινα γιατί έβλεπα ότι ήταν η μόνη λύση που θα ήταν διαρκής και βιώσιμη, ήταν η αποκέντρωση εξουσιών».

Ενώ ειδικότερα για τον Αβέρωφ Νεοφύτου που τον προκάλεσε πρόσφατα να αποκαλύψει τι συζήτησαν στο ξενοδοχείο Peninsula στη Νέα Υόρκη, δήλωσε:

«Δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους. […] Εκείνο που θέλω να πω στον κύριο Νεοφύτου που ερωτά, να ανατρέξει στα ημερολόγιά του, για να θυμηθεί εάν ενημερώθηκε ή όχι , τι ελέχθη και τι δεν ελέχθη στη συνάντηση του Σεπτέμβρη του 2018 στη Νέα Υόρκη».

Καυστικός ο Νίκος Αναστασιάδης και για την στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2023.

«Αυτό που με στεναχωρεί είναι αντί να κάμουμε αυτοκριτική γιατί εχάσαμε μια εκλογή, προσπαθούμε να βρούμε ποιος ήταν η αιτία να χάσουμε την εκλογή. […] Εάν ο ίδιος ήταν πιο κοντά στον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφουγκραζόταν τα αισθήματα του κόσμου, σήμερα θα ήταν Πρόεδρος.

Το γεγονός ότι έκανε δημοσκόπηση και έπαιρνε 6% ήταν λόγος ενθαρρυντικός; […] Δεν μπορεί να κατηγορείς αυτόν που σε στήριξε μέχρι την 1η Κυριακή, επειδή δεν επέλεξε αυτό που επέλεξες εσύ για λόγους εκδίκησης την δεύτερη Κυριακή. Τι κοινό είχε ο κ. Νεοφύτου με το ΑΚΕΛ για να θέλει να το επαναφέρει στην εξουσία;».

“Κεραυνοί” του Νίκου Αναστασιάδη εναντίον του Αβέρωφ, αλλά και του πρώην υπάλληλου του, που “γράφει καθ’ υπαγόρευση”: Δεν ασχολούμαι με πικραμένους λέει στον Αντέννα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: