Με νίκη επί του Ισραήλ 68-65 η Εθνική Μπάσκετ Νέων Ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Εικόνα μέσω ΕΡΤ via Glomex




Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ των Νέων Ανδρών έκαμψε με 68-65 την αντίσταση του Ισραήλ, στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ U20 που διεξάγεται στην Γκντίνια και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου αύριο (18/7, 21:30) θα αντιμετωπίσει το νικητή της εν εξελίξει αναμέτρησης Λιθουανία-Τουρκία για μία θέση στην τετράδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο και χωρίς να χάσει το μαχητικό πνεύμα του παρέμεινε σε απόσταση μέχρι το 22΄, όταν και ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (35-45), την οποία στο 35΄ εκτόξευσε στο +13 (52-65).

Το Ισραήλ προσπάθησε να αντιδράσει και με δύο λεπτά να απομένουν μείωσε στους έξι (61-67), ενώ ο Χάρελ έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα με το δικό του μακρινό σουτ να γράφει το 64-67 (38’40”). Το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών με τον Καρακώστα να σφραγίζει τη νίκη διαμορφώνοντας το 65-68.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Παπαδόπουλος με την πρόκριση και συνέχισε: «Πιστεύω ότι τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή σήμερα. Το ήθελαν πάρα πολύ και ήταν πολύ προσηλωμένα στο στόχο και στο πλάνο και το ακολούθησαν. Το ήθελαν περισσότερο και οι ίδιοι, να νικήσουν, να περάσουν. Το άξιζαν μετά από την τόσο σκληρή προετοιμασία που έχουν κάνει. Πάλι όμως θα πρέπει να αφήσουμε πίσω το αποτέλεσμα αυτό και να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι που είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό. Όποια ομάδα κι αν νικήσει, είτε η Τουρκία είτε η Λιθουανία είναι από τις καλύτερες του τουρνουά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 29-34, 49-50, 65-68




Διαιτητές: Τσιουλίν (Ρουμανία), Τάις (Γερμανία), ΜακΝτόναλντ (Μ. Βρετανία)

Η σύνθεση της Ελλάδας (Παπαδόπουλος): Καρακώστας 20 (3), Πλώτας 14, Κωνσταντινίδης 1, Καπετάκης 1, Παρασκευόπουλος 3, Μπουντούρης 9 (3), Βασιλείου 5 (1), Χιτικούδης, Σαμοντούροβ 8, Ζούγρης 7.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ποδοσφαιριστής μετεγγράφεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και λέει επική ατάκα: «Ελπίζω να με συγχωρέσει τώρα η μητέρα μου που αργούσα να γυρίσω σπίτι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: