Μαύρη αποκάλυψη: Ο πρώην Γενικός Επιτελάρχης της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ ομολογεί ότι ο ισλαμιστής Ερμπακάν στόχευε να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρου

Το αεροσκάφος τύπου Nord 250 1 D Noratlas όμοιο με το Noratlas 52-33 «ΝΙΚΗ 4» που καταρρίφθηκε στην περιοχή του Τύμβου Μακεδονίτισσας. . .ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ο πρώην Γενικός Επιτελάρχης της Τουρκίας, Ιλκέρ Μπασμπούγ, αναφερόμενος στις προσωπικές εμπειρίες του κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, είπε ότι ο Νετζμετίν Ερμπακάν επιδίωκε την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο Μπασμπούγ ανέφερε ότι «ο τότε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Νετζμετίν Ερμπακάν, και οι συνεργάτες του ήταν κοντά στο να καταλάβουν όλη την Κύπρο».

Ο Μπασμπούγ, ο οποίος ήταν προϊστάμενος αξιωματικός του Επιχειρησιακού Κέντρου κατά τη διάρκεια της εισβολής, είπε ότι «ο Νετζμετίν Ερμπακάν και οι συνεργάτες του σχεδόν κατέλαβαν όλη την Κύπρο».

Οπως είπε, η αμφίβια επιχείρηση ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της εισβολής, αναφέροντας πως «η αποβίβαση των κομάντος πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερα». Πρόσθεσε ότι κατά την ημέρα της επιχείρησης υπήρξαν σκληρές μάχες μέχρι να ξημερώσει η επόμενη μέρα.

Ο Ερμπακάν και η ομάδα του ήταν αποφασισμένοι να μην σταματήσουν την προέλασή τους, και ο στόχος τους ήταν η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, επανέλαβε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Mνημείο αναθεωρητισμού και παραχάραξης της ιστορίας αποτελεί το ψήφισμα της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Επιχειρεί να διαστρεβλώσει το γεγονός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τα 50 χρόνια της συνεχιζόμενης κατοχής του 36,2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας”, προσθέτει.

Τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί ποτέ τα τετελεσμένα της κατοχής και αναφέρει ότι “στόχος μας παραμένει η απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκία και ο τερματισμός της βίαιης διαίρεσής της με επανένωση του λαού μας”.

“Προσβλέπουμε σε ένα ειρηνικό, ευρωπαϊκό μέλλον για το νησί μας, που θα επανενωθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμενων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο” καταλήγει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ/ΝΣΤ/ΓΒΑ)
Λευκωσία, Κύπρος

Κρεσέντο «επετειακής» αθλιότητας από τον κατοχικό Ερσίν Τατάρ: «Το ΄74 οι Τ/κ ανέκτησαν την «ανεξαρτησία» και «ελευθερία» τους», υποστηρίζει ο υπηρέτης του Αττίλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: