Κασσελάκης για πόρισμα υποκλοπών: «Έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων; Η μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη και η ώρα των αμείλικτων ερωτημάτων»

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Μετά τη χθεσινή μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας, ήρθε η ώρα των αμείλικτων ερωτημάτων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετρικά με το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

«Έστω λοιπόν ότι η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δεν είναι κατάπτυστη, όπως φωνάζει ο νομικός κόσμος της χώρας, αλλά αποτυπώνει την αλήθεια», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης και καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει:

  • «αν η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε το Predator (όπως συνέβη στις άλλες χώρες όπου χρησιμοποιήθηκε το κακόβουλο λογισμικό), τότε ποιος το χρησιμοποιεί σε βάρος του πολιτικού, δημοσιογραφικού και οικονομικού κόσμου της χώρας» και
  • «αν είναι ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα όπου κάποιοι παρακολουθούν όλους και η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί».

«Να υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι οι στόχοι της ΕΥΠ παρακολουθούνταν νόμιμα.

  • Άρα παρακολουθούνταν νόμιμα τα μισά στελέχη της κυβέρνησης.
  • Άρα το υπουργικό σας συμβούλιο, κ. Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;
  • Ο στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης είναι… εθνικά επικίνδυνος;

Έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων;», διερωτάται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, ήταν νόμιμη η παρακολούθηση όλων των “στόχων” της ΕΥΠ, άρα και η παρακολούθηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνου Φλώρου. Κύριε Μητσοτάκη, ξεκαθαρίστε αν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν πρόσωπο ύποπτο για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Αν ναι, γιατί τον επιλέξατε. Αν όχι, γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Ποιος παρακολουθεί νόμιμα σε αυτήν τη χώρα πλην της ΕΥΠ; Νομιμοποιείται κάποιος άλλος που δεν γνωρίζουμε; Ποιος πήρε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ; Ο Πρωθυπουργός.

Σε ποιον παρέδωσε τα κλειδιά της; Στον ανιψιό κ. Δημητριάδη, στο διπλανό γραφείο στο Μαξίμου.

Άρα, ακόμα κι αν ίσχυαν όσα ισχυρίζεται η κυρία Αδειλίνη, η ευθύνη επιστρέφει στο ίδιο δωμάτιο, στα ίδια πρόσωπα».

«Άρα ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το Μαξίμου παρακολουθούσε νόμιμα τους υπουργούς του και τους αντιπάλους του! Αν όμως δεν είναι το Μαξίμου που παρακολουθούσε το μισό πολιτικο-οικονομικό σύστημα της χώρας, τότε κ. Μητσοτάκη, προκύπτει για εσάς άλλο αδυσώπητο ερώτημα: Ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο;», τονίζει ο κ. Κασσελάκης επισημαίνοντας ότι «απ’ όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται ότι το σκάνδαλο είναι τόσο βαθύ και η κυβέρνηση τόσο συνδεδεμένη με αυτό, που κάθε απόπειρα ξεπλύματος απλώνει ακόμη περισσότερο τον λεκέ της ευθύνης».

«Αυτή η δυστοπία δεν είναι κανονικότητα. Είναι μία σκοτεινή παρένθεση. Με την προσπάθεια όλων των δημοκρατικών πολιτών, η Δικαιοσύνη θα νικήσει», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Φλωρίδης για τις αντιδράσεις στο πόρισμα των υποκλοπών: Πρωτοφανής κατρακύλα και θεσμικός παραλογισμός η επίθεση στην Δικαιοσύνη από τους πολιτικούς αρχηγούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: