Καλά νέα έρχονται για την Ουκρανία στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον: Επιπλέον Patriot, NASAMS ή παρόμοια αντιαεροπορικά συστήματα, αποκάλυψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

FILE PHOTO: A US surface-to-air missile system ‘Patriot’ launcher. EPA, VALDA KALNINA




Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει «καλά νέα» όσον αφορά το αίτημά της για περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε (…) να κάνουμε κάποιες νέες ανακοινώσεις για την αντιαεροπορική άμυνα» στη σύνοδο αυτήν, είπε ο αξιωματούχος που μίλησε σε δημοσιογράφους ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

  • «Έχετε ακούσει ότι οι Ουκρανοί ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν περισσότερους Patriot ή παρόμοια συστήματα. Και νομίζω ότι θα έχουμε κάποια πρόσθετα καλά νέα για αυτούς σε αυτό το μέτωπο», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι παρακαλούν εδώ και μήνες τους συμμάχους τους να τους παράσχουν περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα ώστε να αμύνονται καλύτερα απέναντι στις συχνές επιθέσεις με πυραύλους και δρόνους των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα βρεθούν στην Ουάσιγκτον από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου και σε αυτήν τη σύνοδο θα γιορτάσουν, μεταξύ άλλων, και τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Πεντάγωνο, δήλωσε ότι οι  Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν σύντομα πακέτο βοήθειας ύψους 2,3 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Ο Όστιν δήλωσε ότι το πακέτο όπλων θα περιλαμβάνει όπλα, όπως αντιαρματικά όπλα και συστήματα αναχαίτησης αντιαεροπορικής άμυνας και θα επιτρέψει την ταχύτερη προμήθεια των συστημάτων αναχαίτησης NASAMS και Patriot.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

 

Οι δαπάνες για την Άμυνα, εισιτήριο για την επιβίωση της Ελλάδας, με την Ατζέντα 2030 οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της χώρας, λέει ο Νίκος Δένδιας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: