Υπό άνευ προηγουμένου πίεση ο Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνει ότι έχει «τα περισσότερα προσόντα»: Οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να αποσυρθούν από τον κόσμο», δηλώνει ο Πρόεδρος

epa11473403 US President Joe Biden (R) attends a meeting of the NATO-Ukraine Council during the North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit at Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC, USA, 11 July 2024. EPA, RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT




Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπό εντεινόμενη πίεση για να αποσυρθεί από την κούρσα για την επανεκλογή του, αντεπιτέθηκε, επαναλαμβάνοντας πως θεωρεί ότι ο ίδιος έχει τα περισσότερα «προσόντα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO, υποστήριξε πως είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Νομίζω πως είμαι ο άνθρωπος με τα περισσότερα προσόντα για να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Τον νίκησα μια φορά ήδη, θα τον νικήσω ξανά», διαβεβαίωσε ο κ. Μπάιντεν. Το ζητούμενο, πρόσθεσε, δεν είναι η υστεροφημία του, η πολιτική κληρονομιά του: «Το κάνω για να τελειώσω τη δουλειά που άρχισα».

Ο Τζο Μπάιντεν, αντιμέτωπος με έντονες αμφισβητήσεις —ιδίως στη δική του παράταξη, τους Δημοκρατικούς— για την κατάσταση της υγείας του, ιδίως της πνευματικής υγείας του, είπε πως είναι «σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι» γύρω από την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

«Είμαι αποφασισμένος να είμαι υποψήφιος, αλλά νομίζω πως είναι σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών.

Συναφώς, υπογράμμισε πως όλες οι νευρολογικές εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί δείχνουν πως είναι «καλά».

«Υποβλήθηκα σε τρεις νευρολογικές εξετάσεις, εντατικές και σημαντικές», η πιο πρόσφατη από τις οποίες έγινε «τον Φεβρουάριο», θύμισε, κι οι γιατροί «λένε πως είμαι σε καλή φόρμα. Είμαι καλά».

«Εξετάζομαι καθημερινά όσον αφορά τις νευρολογικές μου δυνατότητες», πρόσθεσε, αναφερόμενος «στις αποφάσεις που παίρνω κάθε μέρα».

  • «Δεν μπορούμε να αποσυρθούν από τον κόσμο»

Οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να αποσυρθούν από τον κόσμο», τόνισε χθες Πέμπτη ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO.

«Ο προκάτοχός μου έχει κάνει σαφές πως δεν αναλαμβάνει καμιά δέσμευση υπέρ του NATO», στηλίτευσε ο αμερικανός πρόεδρος, εξαπολύοντας απευθείας επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο αναμένεται να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος, για δεύτερη φορά, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αντιμέτωπος με έντονες αμφισβητήσεις για την πνευματική του οξύτητα, διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει ικανός, αν επανεκλεγεί, να «αντιμετωπίσει» τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τα επόμενα χρόνια.

«Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω τώρα καθώς και σε τρία χρόνια», είπε ο Δημοκρατικός, 81 ετών.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε δημοσιογράφους χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO, ότι σημειώνεται «πρόοδος» στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Ισραήλ και της Χαμάς με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ εργάζονται εδώ και μήνες για να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», είπε. «Πρόκειται για δύσκολα ζητήματα, περίπλοκα. Υπάρχουν ακόμη χάσματα που πρέπει να γεφυρωθούν. Σημειώνουμε πρόοδο. Η τάση είναι θετική κι είμαι αποφασισμένος να επιτύχω αυτή τη συμφωνία, να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, που πρέπει να τελειώσει τώρα», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Ακόμα μία γκάφα του Προέδρου, έσπευσε αμέσως και διόρθωσε: Ο Τζο Μπάιντεν ανήγγειλε τον «πρόεδρο Πούτιν» υποδεχόμενος στη σκηνή τον ομόλογό του της Ουκρανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: