Η Τουρκία αποτελεί σήμερα απειλή για όλους τους λαούς και μονίμως αποσταθεροποιητική δύναμη: Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας προς την Άγκυρα και τον Ερντογάν

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Φωτογραφία Σταύρος Ιωννίδης, ΓΤΠ, PIO




Κύριο άρθρο του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ – Λευκωσία

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λευκωσία, ανήμερα της πεντηκοστής επετείου από την εισβολή και έκτοτε συνεχιζόμενης κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστειλε πολλά μηνύματα. Μηνύματα προς την τουρκική κατοχική πλευρά και τη διεθνή κοινότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε πολλές παραμέτρους. Με αφορμή το πως λειτουργεί η διεθνής κοινότητα σε άλλα διεθνή ζητήματα, υπέδειξε ότι στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου δεν επιτρέπονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Γι’ αυτό», επισήμανε, «και ενώ δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, θεωρώ ότι καμία μάχη δεν χάνεται αν πρώτα δεν δοθεί. Έχω εμπιστοσύνη και στο δίκαιο αλλά κυρίως έχω αυτοπεποίθηση στις θέσεις μας γιατί υπάρχει πάντοτε ελπίδα όσο τα τετελεσμένα στο έδαφος δεν γίνονται τετελεσμένα στην καρδιά του Ελληνισμού».

  • Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος εκτιμά πως η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί και αντιδρά και να μην αναγνωρίζει το τεχνητό κατασκεύασμα στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το πως αντιδρά η διεθνής κοινότητα, αν και δεν θα διαφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη ότι υπάρχουν και θετικές ενέργειες. Τις παρακολουθούμε.

Σημειώνουμε, μεταξύ άλλων και τη στάση της Ε.Ε. Είναι σαφές πως αυτή η στάση λειτουργεί αποτρεπτικά για αναγνώριση– από διάφορες χώρες επιρροής της Τουρκίας- της αποσχιστικής οντότητας όσες και να είναι πιέσεις που ασκεί η κατοχική Τουρκία.

Η εκτίμηση της Αθήνας διά του Πρωθυπουργού είναι πως αργά ή γρήγορα η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί πως οι φιλοδοξίες της δεν μπορούν να ταυτίζονται με μαύρες επετείους, με εμπρηστικές δηλώσεις που παρουσιάζουν την πολύ σημαντική, συμβολή της Κύπρου στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα ως δήθεν κίνδυνο για την ασφάλειά της, με ψηφίσματα, τα οποία καλούν σε διχασμό και βεβαίως δεν μπορούμε να αγνοούμε το γενικό αίτημα για δικοινοτικές συνομιλίες στον δρόμο της επίλυσης του Κυπριακού.

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως η Τουρκία βλέπει με διαφορετικό φακό όλες τις προσεγγίσεις και παραμέτρους που διέπουν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς σχέσεις.

Τις προσεγγίζει με τη λογική της επεκτατικής δύναμης και της δύναμης επιβολής. Μακάρι να αλλάξει η κατοχική δύναμη προσέγγιση και αντίληψη γιατί διά της αλλαγής αυτής θα επωφεληθεί η Ελλάδα, η Κύπρος και όλη η περιοχή. Γιατί η Τουρκία αποτελεί σήμερα απειλή για όλους τους λαούς και μονίμως αποσταθεροποιητική δύναμη.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Μητσοτάκης και τα διαχρονικά δόγματα της Ελλάδας έναντι της Κύπρου: Απέναντι στις φασιστικές νοοτροπίες του Ερντογάν, πρέπει να στέκονται μαζί η Αθήνα και η Λευκωσία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: